Diskuse:Egyptské pyramidy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nechtělo by to jednotlivým pyramidám založit vlastní články? Určitě se jim do budoucna text rozroste. A taky se mi nezdá dělení textu dvěmi horizontálními linkami. --Karakal 18:24, 16. 10. 2005 (UTC)

Jistě by to k jednotlivým pyramidám vlastní články chtělo, ale zde je článek jen o prvním ze sedmi divů světa, tedy o třech pyramidách v Gíze. O každé z těchto pyramid by se také dalo napsat mnohem víc. Dělení textu ještě poopravím a přídám obrázky. Artim

za první div světa jsou považovány pouze pyramidy, nacházející se na pyramidovém poli v Gíze...[editovat zdroj]

lze najít i jiné informace, problém je, že neexistuje autorita, která by to definitivně určila (Filón nesestavil 'tenhle' soubor sedmi divů), obecně se dá říct, že za 1. div světa se považují:

  • obecně všechny pyramidy v Egyptě
  • tři velké pyramidy v Gyze
  • celý kompex pyramid v Gyze
  • jen Velká (Cheopsova) pyramida

--Cxn3o 19:55, 26. 1. 2007 (UTC)


Ono by to především chtělo už konečně uvést pravý účel těch pyramid v Gíze, jehož první pokus právě Wikipedista:Karakal, jinak v civilu zootechnička mající k pyramidám stejně daleko jako k civilizaci Plejáďanů, zablokovala. O čem to v té Gíze je, to se dozvíte na http://web.iol.cz/jaroha po kliknutí na čs. vlaječku. Pyramidologům a Egyptologům obecně, je ale přístup na ty stránky nebezpečný. Hrozí jim ztráta sebevědomí až do bezvědomí. Ostatní graduovaní by měli zachovat maximální obezřetnost, neb ani oni nejsou proti obsahu těch stránek imunní a v případě nakažení poznáním, může jejich profesní prestiž utrpět již nenapravitelnou újmu. Totéž platí i pro evolucionisty z řad veřejnosti a ani uctívači doslovného obsahu židovské Bible nejsou ušetřeni duševním otřesům, jelikož Bible o pyramidách zarytě mlčí. Tedy vstup na ty stránky je - jen na vlastní nebezpečí! 90.180.250.180 11. 10. 2011, 15:57 (UTC)