Diskuse:Domino

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kdyby se to někomu zdálo moc podobné textu z http://deskovehry.cz/index.php/Dominov%C3%A9_hry tak vězte, že Jedudedek z deskovehry.cz je úplně ten stejnej Jedudedek jak ten z cs.wikipedia.cz
Jedudedek 18:20, 10. 5. 2006 (UTC)

Proč tu je mah jongg?[editovat zdroj]

Nějak nejsem s to z článku pochopit, jaký vztah má hra mah jongg k dominu, že jsou v jednom článku. --Luděk 15:32, 21. 3. 2007 (UTC)

To je zapříčiněno jednak původní koncepcí článku viz, kdy se mělo jednat v podstatě o stránku odkazující na pravidla různých dominových her, a druhak tím, že Mahjong prostě bývá jako dominová hra označován.
No ale samozřejmě že by si zasloužil vlastní článek, stejně jako asijské domino. Chystám se to rozdělit a rozepsat od té doby co jsem to uvedl do současného stavu (poté co my bylo vysvětleno, že pravidla je lépe psát na wikibooks:-)
Jinak domino, stejně tak jako mahjong se velmi často řadí ke karetním hrám, neboť to původně karetní hry jsou a na destičkách se začli objevovat až mnohem později:-)
Vím o tom chystám se stím něco udělat, ale chaos vládne světem (a obzvláště tím mým:-) Jedudedek 15:41, 21. 3. 2007 (UTC)