Diskuse:Dave Cousins

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Upravit, hlavně češtinu[editovat zdroj]

Pro Wikipedista: Podzemnik : Co je na článku špatně? Kde je špatná čeština? Jestliže někde vidíš špatnou formulaci, větu klidně přeformuluj, aby jí rozuměli i ostatní. Je možné, že bezprostředně po překladu stylistické chyby nevidím, ale česky mě nikdo doufám učit nemusí. Místo šablony upravit jsi měl spíše přidat šablonu

. --Aqualung 04:43, 18. 3. 2008 (UTC)

Zdravím, šablonu jsem umístil proto, že při letmém přehlédnutí se mi zdálo, že článek potřebuje úpravy. Nelíbilo se mi:
  • Dave Cousins (...) vedoucí, zpěvák ... - asi tam chybělo je
  • Cousins též vystupoval jako akustické duo - jak mohl jeden Cousins vystupovat jako akustické duo?;)
Taky když jsem viděl to množství prázdných řádků a nadpis Sólová Alba s velkým A, usodil jsem, že šablona upravit neuškodí. Mohl jsem to samozřejmě upravit sám, ale tehdy jsem se zabýval něčím jiným. A přiznám se, článek jsem nečetl celý, kdybych ho přečetl celý, asi bych jednal jinak. Proto se nezlob, možná jsem něco špatně pochopil, článek jsem trošku upravil, šablonu pahýl odstranil. Měj se pěkně, vše nej. --Podzemnik 14:14, 18. 3. 2008 (UTC)
To první bylo způsobeno přepínáním mozku během překladu a je to spíš typo než špatná čeština (to bych se urazil). Druhá námitka nemá opodstatnění, protože tam jasně stálo:Cousins též vystupoval jako akustické duo s kytaristou Strawbs Brianem Willoughbym (tedy COUSINS+WILLOUGHBY). To velké A mě tam zbylo taky z en překladu. Takže v zásadě jsme se domluvili, tak to má být. Jseš nekonfliktní typ ne jako někteří, které nebudu jmenovat aby nezačali zase škodit. Ahoj --Aqualung 15:36, 18. 3. 2008 (UTC)
Teď jsem si znovu přečetl originál větu: "Cousins has also performed as an acoustic duo with Strawbs guitarist Brian Willoughby, and as Acoustic Strawbs with Willoughby (until August 2004), Dave Lambert and Chas Cronk (since September 2004)", takže vracím můj původní překlad (to duo bylo s Willoughbym a teprve pak byli Acoustic Strawbs, kde jich bylo více). --Aqualung 18:02, 18. 3. 2008 (UTC)
Dobrá tedy, jsem rád, že je vše vysvětleno a vše šlo hladce:-) Měj se, --Podzemnik 18:12, 18. 3. 2008 (UTC)