Diskuse:Dělnické a nouzové kolonie v Brně

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Harold

@Geoeko, MIGORMCZ: Záměr dobrý (taky jsem měl podobný článkoseznam v dlouhodobém plánu, ale kdo ví, kdy by na něj došlo), zpracování už o poznání méně. Očividně nejproblematičtější je hledisko autorských práv. Úvod je seskládán z vybraných vět ze stránky [1], část textu o Kamenné kolonii ze stránky [2]. Písečník a Divišova asi ok (nicméně Divišova je refována zdrojem, který si očividně zkopíroval text z wikičlánku (bez uvedení zdroje), takže jde o zdrojování kruhem, samotnou Wikipedií). Zarybec je úplně zkopírován z [3], Slatinka a Pod kopcem asi ok, Ruský vrch je opět sestaven z vět z [4], Olší z [5], Černovičky částečně z [6], Podstránská asi ok, ale Hamburk je doslova složen ze zkopírovaných částí ([7], [8], [9]).

Dalším problémem jsou někde neencyklopedické formulace (např. V dnešní době je zde stále několik domečků, které jsou si podobny, jako vejce vejci.) a či celé věty (např. V současné době Kamenná čtvrť návštěvníky okouzluje především svojí unikátní architekturou a ojedinělou atmosférou.), což očividně souvisí s tím, že jde o zkopírované texty z jiných stránek.

Otázkou jsou zdroje, chtělo by to vycházet i z knih (Kuča, Dějiny Brna, jiné?), něco by se asi našlo i v závěrečných pracech na MU.

Jinak si myslím, že do budoucna by většina zde popisovaných sídelních útvarů, ne-li všechny, měla mít vlastní články a toto by byl v podstatě jen jejich seznam, třeba s nějakým obecným shrnutím problematiky. --Harold (diskuse) 27. 11. 2021, 11:46 (CET)Odpovědět

Na vložené mapě (nebylo by lepší ji přesunout do šablony?) se mi nepodařilo identifikovat tři body: v Jundrově u Svratky, v Juliánově u židovského hřbitova a jižně od Komárova. Prosím o upřesnění, o které kolonie jde. Z toho seznamu zbývají (resp. nejsou na mapě) kolonie Za zahradou, Vagónka, Kamčatka, U sv. Antoníčka a Erdálka. --Harold (diskuse) 27. 11. 2021, 12:15 (CET)Odpovědět