Diskuse:Dějiny Bengálska

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 měsíci od uživatele 2A02:8308:5081:3100:D8E2:9DCF:9031:4D8D

Tohle je spíš na Urgentně upravit, jestli ne na okamžité smazání (přepsat to do encyklopedické podoby je pro jednoho člověka práce na řadu měsíců). Obrovské množství překlepů a pravopisných chyb, místy zcela nesrozumitelné věty (Tento režim provokoval silné náboženské cítění odsunutím hinduistů z podílu na politické moci a zabavil půdu hinduistické vlastníky), samé silácké výroky nepodložené jediným zdrojem, jen namátkou:

  • Štvali prince proti sobě a tím více a více říši rozřezávali.
  • Taková hrozná vláda nebyla v Bengálsku ani v celé Indii do té doby k vidění a britská okupace Indie měla v řadě okolností genocidní charakter.
  • To bylo opravdu temným dnem v Bengálsku, protože všechny snahy pro nezávislost tím byly zrazeny.
  • Od doby vzniku Pákistánu je historie Bengálska poseta drsným až brutálním zacházením od armády a policie.
  • Šejk Mudžobur Rahman, zločinec. Začal svou kariéru vyděračstvím a zločinem.
  • Bylo to požehnání nebo tragédie přestrojená za požehnání?
  • Awami tak zradila sny revoluce a mnoho svobodných bojovníků jako Motiur Rahman Motul, cítili, že revoluce nebyla úplná a cítil potřebu znovu se chopit zbraní.

Opravdu se wikipedie chce prezentovat takovým textem?--Hnetubud (diskuse) 21. 7. 2017, 14:54 (CEST)Odpovědět

Já jsem v minulosti kompletně přepsal tu poslední kapitolu “Nezávislost” proto, že jsem se na tu snůšku fabulací nemohl dívat. Ale ani můj styl není encyklopedický, spíš takový žurnalistický - sám to mám bez zdrojů a se silnými výroky (“celoindický úkol číslo 1”).
Překvapuje mě, že za 10 let od mého přepisu se na tom článku nic neudělalo. Takhle je to opravdu spíš na smazání. Spousta neozdrojovaných detailů o pákistánském útlaku před rokem 1971, a přitom vyhlášením nezávislosti článek končí a chybí v něm 50 let existence samostatného státu. Popravdě nevím, co s tím. Napřepisy nemám čas a ani dostatek znalostí a zkušeností.
2A02:8308:5081:3100:D8E2:9DCF:9031:4D8D 8. 7. 2023, 04:19 (CEST)Odpovědět