Diskuse:Dálnice A4 (Německo)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Potíže při překladu[editovat zdroj]

Při překladu z německé Wikipedie jsem narazil na několik problémů:

  1. Nefunguje obrázek Böbruecke.jpg, jako jediný, který jsem z příslušné německé stránky převzal, ale nevím proč.
  2. Jak se správně jmenují hnědé dopravní značky, které u dálnice upozorňují na turistické, historické a další zajímavost? Nemohl jsem to nikde najít.
  3. Věta: „V roce 2006 byl tento plán však hessenkou zemskou vládou zrušen, aby byla oblast severního Hessenka atraktivnější pro průmysl.“ nedává smysl, nicméně je takto již v německém originále.

Zdravím--Young Freedom 25. 11. 2008, 06:33 (UTC)

Chybí něco o plánovaném připojení na A44 (jestli tedy nakonec vůbec) u Wommenu. Miraceti 25. 11. 2008, 06:47 (UTC)
Obrázek nefunguje, protože není (zatím) na Commons.
Informační značka.
Socialistická rozhodnutí málokdy dávají smysl :-). Hessensko je vůbec divná země.
Jinak A4 je moje "oblíbená", mám ji projetou ze Zhořelce až do Kirchheimu a z Kolína do Cách. Zvlášť na území východního Německa je to na ní o hubu, všichni na ni lítají jako krávy. Později jsem raději jezdil z Porůří po A44, A38 a A14 kolem Lipska, i když ještě nebyla dostavěná (naposledy před dvěma lety). Bahrebachmühlen si pamatuju i ještě ve starém tvaru (byl to hezký průjezd), dneska už to není tak hezké, i když technické řešení je zajímavé (a průjezd zatáčkou tomu ještě přidává). Miraceti 25. 11. 2008, 07:01 (UTC)
Já jí znám jen v úseku Eisenach--Budyšín, kde se teď hodně staví, tak se ta cesta někdy vleče. Bahrebachmühlen bych chtěl vidět před přestavbou, to mohlo být dobré. S tím připojením na A44 u Wommenu se to pokusím někde zjistit.--Young Freedom 27. 11. 2008, 07:06 (UTC)
Bylo to na skoro rovném úseku (dneska je tam patrná zatáčka) a dálnice měla čtyři pruhy bez krajnic, takže se každý směr po mírném zúžení vešel pod jeden oblouk. Moc se to nelišilo od obrázku [1]. Tuším, že tam byla povolená jen stovka, ale i tak to nebyl moc příjemný pocit míjet zeď v takové blízkosti.
Co si pamatuju, v Eisenachu se stavěl nějaký tunel nebo co. Už je hotový? A nejvíc by mě zajímaly plány na A44. Předpokládám, že místní to blokují a spoléhají na dostavbu A38 a pak už je nikdo nikdy nedonutí. Ty tři tunely u Hessisch Lichtenau na dvou kilometrech dálnice uprostřed polí a lesů zůstanou památníkem lidské blbosti. Miraceti 27. 11. 2008, 08:22 (UTC)