Diskuse:Chlum (Podorlická pahorkatina)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Litický chlum[editovat zdroj]

Výsledky 1 - 10 z asi 826 na dotaz Litický chlum. (0,28 sekund)--Aqualung 25. 8. 2008, 16:56 (UTC)

Je vyžadován věrohodný zdroj, tak je třeba jej tam dát. --Beren 25. 8. 2008, 17:00 (UTC)

To by mohl každý vyžadovat zdroje pro všeobecně známé věci. Chlum je nad vsí Litice, proto to je Litický chlum a není třeba to zdrojovat, v té oblasti se mu tak říká. --Aqualung 25. 8. 2008, 18:02 (UTC)

Promiň, bydlím daleko, nemám osobní zkušenost a rád bych si to ověřil. V Plzni máme Chlumů několik a žádný z nich nemá přívlastek podle nejbližšího sídla či městské části. Nešlo by to vyšťourat v nějakém regionálním či vlastivědném časopise? Osobně bych chtěl zdroj i na to, že se píše "Litický chlum" namísto "litický Chlum", ale to už je moje zvědavost a puntičkářství. --Adam Hauner 26. 8. 2008, 08:56 (UTC)

Co bys chtěl zdrojovat? Toto snad bohatě stačí [1] nestačí? Ke psaní velkých a malých písmen: pokud se jedná o název, začáteční písmeno se píše přece s velkým, tedy Litický chlum nebo jenom Chlum. Píše se tak přece i Litický hřbet, Žamberská pahorkatina i Podorlická pahorkatina. Kdyby šlo o litický kopec, pak je litický Chlum namístě, jenže tady to je název. Že to někdo píše tak a druhý jinak, to přeci nebudu zdrojovat a že jsi zvídavý a puntičkář neznamená, že ostatní jsou povinni tyto tvé vlastnosti uspokojovat. --Aqualung 26. 8. 2008, 13:31 (UTC)

První stránka výsledků Google (jak ji vidím já), se celá týká vysílače Rychnov nad Kněžnou-Litický Chlum, tj. konkrétní lidské stavby na hřebeni (nikoliv však vrcholu) hory Chlum. Až na dalších stránkách výsledků lze mezi převahou stránek spojených s vysílačem najít stránky odpovídající tvému tvrzení:
  • www.vamberk-city.cz/Katastr obce je rozložen od nadmořské výšky 287 m (u soutoku Zdobnice s Divokou Orlicí) do výšky 603m (Litický Chlum).
  • z Rybné ke Kovárně a zpět do PeklaZ Bělé nás vede cesta mezi poli s výhledy na Jahodovou horu a táhlý Litický Chlum s telekomunikačním vysílačem.
  • NÁMOŘNÍK BOHUMIL BRKLv Záchlumí – vesničce pod mocnou masou Litického Chlumu
  • Tipy na víkend, víkendové pobytyPohodlná cesta vede převážně lesem a místy se z ní otevírá pohled na dominantu tohoto kraje – návrší Chlum (zvané též Litický chlum, 603 m n. m.)..
Vybereš vhodné zdroje a doplníš je do článku pomocí šablony {{Citace elektronické monografie}}? Není to tak těžké, článek tím získá a ty se to naučíš pro příště, což je také užitečné. --Adam Hauner 26. 8. 2008, 14:03 (UTC)