Diskuse:Chinaski (rozcestník)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navržené smazání[editovat zdroj]

Nevidím důvod pro smazání, (abych taky viděl, když jsem to takhle sám uspořádal) Chinaski může znamenat (nejméně) dvě různé věci, proto považuji za správné zachovat rozcestník. --Medvídek Pú 18:37, 25. 5. 2007 (UTC)

Dva čláky je zbytečné dělat rozcestníkem, zvlášť pokud je navíc jeden z významů jen přezdívka. To se udělá lépe šablonou jiné významy. --Postrach 18:44, 25. 5. 2007 (UTC)
A co tohle navíc? Chinaski (postava)

(My géniové viz sice nebýváme snadno přijímáni davem, ale pracujeme rychle:o)) IMHO, myslím, že z hlediska budoucího růstu cs.wiki je rozcestník obecně lepší i u dvou významů, pro případ, že by se třeba časem objevily další. Doufám, že po té práci co jsem si už dal s přepisováním odkazů k Chinaski na Chinaski_(hudební skupina) mi to nikdo nesmázne. V případě, že nakonec nebude zachován rozcestník Chinaski, tak navrhuji zachovat Chinaski (hudební skupina) a na stránku Chinaski přesunout obsah stránky Chinaski (postava) jako původního nositele jména, pokud tedy nebude časem nahrazen nějakým jiným Chinaskim, mám pocit že en.Wiki se o nějakém reálném nositele tohoto jména zmiňuje, i když ani tam (zatím) vlastní stránku nemá. Pokud jde o tu skupinu élegantních představitelů českého hardpopu, jejich jméno je podle jejich vlastního tvrzení odvozeno od Bukowského postavy, takže dab link by měl asi vést od něj - jako globálně encyklopedicky významnějšího - ke kapele, ne naopak. Alternativou zůstává i přesun Chinaski_(postava) na Hank Chinaski nebo Henry Chinaski, k čemuž ale musím zdůraznit, že Bukowski není moc jednotný v používání obou forem, základní i zdrobnělé, takže těžko říci kterou považovat za základní jméno dané postavy (kdyby šlo o skutečnou osobu asi by se to vyřešilo formou z křestního listu, OP, nebo pasu), takže Chinaski (postava) považuji za neutrální jak směrem k Henrymu tak Hankovi. Přičemž i za této situace bych preferoval rozcestník Chinaski, pro všechny tři významy - jak Bukowského pseudonym, tak jméno postavy, tak jméno kapely. S návratem do stavu kdy by stránku Chinaski obsadila pouze ta hudební grupa nemohu souhlasit za žádných okolností, už kvůli tomu, že její název vzal svůj původ od Chinaskiho-postavy, takže její vytlačení někam "vedle", s pouhým odkazem, bych musel považovat za nevyvážené uplatnění lokáklního českého pohledu na vzájemnou relativní důležitost. Řešení s rozcestníkem považuji ze všech těchto uvedených důvodů za lepší. --Medvídek Pú 19:03, 26. 5. 2007 (UTC)

Dodatek[editovat zdroj]

Ještě bych pouze upozornil, že pseudonym je přece jen něco jiného než přezdívka.--Medvídek Pú 13:41, 28. 5. 2007 (UTC)

Zdůvodnění návrhu na přesun: Rozcestník obsahuje jméno postavy (alterega), která by mohla (měla) být na názvu Henry Chinaski (viz interwiki), předpokládám, že i ten pseudonym nebyl pouze Chinaski, ale měl i nějaké "první jméno". Pouze Chinaski se jmenuje skupina a podle statistik návštěvnosti ([1] x [2]) i podle "odkazuje sem" ([3]) je čtenáři preferovaná před postavou, předpokládám, že čtenáři hledající Bukowského ho budou hledat přímo. --pan BMP 25. 1. 2010, 21:05 (UTC)

Samozřejmě, pane BMP, to jsou rozumné důvody (je otázka, jestli ten návrh na přesun nějak nemel být i (nebo právě tam) na Chinaski (hudební skupina)). --marv1N 26. 1. 2010, 22:43 (UTC)