Diskuse:Charge-coupled device

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

pochvala[editovat zdroj]

Moc pekny clanek!


upozornění[editovat zdroj]

Článek pěkný, ale dala bych sem poznámku (a odkaz) na CCD coby hranici ukládání mořských sedimentů ("carbonate compensation death")

CCD je technologie, není to jen součástka pro snímání obrazu, nemusí vůbec být závislá na světle, může se používat jako dynamický posuvný registr - zpožďovací vedení (linka).

A ke Snímání barevného obrazu:

  • U novějších skenerů (nevím jestli dodnes) se používá rozklad barev následným osvětlováním jednotlivými barvami (R-G-B) LED diodami. Nevýhodou je výrazně menší rychlost snímání.
  • Měl jsem jeden starší skener, který měl jeden monochromatický snímač a před ním rotující barevné filtry. Možná to časem nafotím.

--Pepa01 5. 10. 2011, 00:12 (UTC)

Přejmenování[editovat zdroj]

Z jakého důvodu došlo k přejmenování na anglický název, když jsme na české Wikipedii a zkratka CCD je rozhodně známější? --Pepa01 8. 1. 2012, 21:53 (UTC)

Souhlasím a klidně se přiznám, že jsem dodnes nevěděl, že to je zkratka z těchto slov. Danny při přejmenování zřejmě vyšel z Wikipedie:Název článku#Dávejte přednost plnému výrazu před zkratkou, ale tady je je pojem CCD tak známý, takže zásada Očekávaný název jasně převažuje nad předešlou zásadou (taky je v pravidlech výrazně nad ní). Navíc píšeme českou wikipedii a v češtině snad skoro nikdo sousloví Charge-coupled device nepoužívá. Vrátil bych to zpátky. --Packa 9. 1. 2012, 00:08 (UTC)