Diskuse:Bulat Okudžava

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Gampe v tématu „Václav Daněk

Jak mám rezervu vůči Nohavicovi, tak mi nedělalo problém dohledat tu písničku o moskevském metru během několika vteřin. Nezdá se autorovi požadavku na zdroj, že už je trochu moc buzerantem?

Ing. Jiří Vyšata Ph.D. (diskuse) 30. 6. 2013, 22:12 (UTC)

Dobrý den, pane Vyšato. Děkuji, že jste mi připomenul můj loňský požadavek. Asi bychom si měli nejprve vyjasnit, čeho se týká. Vůbec se nejedná o doložení toho, že by existovala Písnička o moskevském metru. Jedná se o doložení toho, že píseň dosvědčije Okudžavovu levicovou orientaci. Já jsem si znovu přečetl text písně v ruštině i v českých překladech a nic takového tam nenacházím. Naopak si pamatuji, že píseň byla v těch podivných dobách považována za protikomunistickou satiru, což je snad slyšet v reakcích publika na záznamu z Petynky, který má Nohavica na svém webu. Píseň se také neobjevila na žádné v SSSR či ČSSR vydané desce. Pokud tedy někdo nedoloží do týdne zdroj onoho tvrzení, tak to normálně buzerantsky smažu. Zdraví Vás --Gampe (diskuse) 1. 7. 2013, 06:07 (UTC)
Zdroj nedodán, tedy mažu. --Gampe (diskuse) 12. 7. 2013, 19:23 (UTC)

Václav Daněk[editovat zdroj]

Dobrý den, nerad bych ubíral zásluhy panu fotbalistovi Václavu Daňkovi, na jehož překladatelskou práci článek odkazuje, ale obávám se, že se jedná o shodu jmen a za překladem ve skutečnosti stojí jiný pan Václav Daněk- překladatel. zdraví pan Vladimír alias Hematom87 (diskuse) 28. 1. 2016, 14:49 (CET)Odpovědět

Díky za upozornění, opraveno. --Gampe (diskuse) 28. 1. 2016, 18:14 (CET)Odpovědět