Diskuse:Bitva v Dánském průlivu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přesnost

Současná podoba článku je plná zkreslujících zjednodušení a nesmyslů (například Bismarckův problém nebyl v tom, že by si vzal na cestu málo paliva (!!), ale v tom, že během bitvy došlo k průstřelu jeho palivových nádrží a značný díl paliva unikl do moře. Tento stěžejní výsledek bitvy, který velmi přispěl ke konečnému dopadení Bismarcka, přitom článek vůbec neuvádí (!). Dále je zde problém, že většina textu popisuje události, které už bitva v Dánském průlivu nezahrnuje. --Cinik 15. 11. 2009, 06:55 (UTC)

Souhlas - termín "kormidelní kotelna" se mi také příliš nezdá - asi by mělo být "kormidelní strojovna", navíc samotné potopení Bismarku by mělo být uvedeno v jiném článku, této bitvy se to fakticky netýká --MiroslavJosef 15. 11. 2009, 07:09 (UTC)

Určitě by bylo vhodné článek rozdělit na celou operaci a samotnou bitvu. Aktuální stav článku opravdu není nicmoc. Pokud se na to cítíte, můžete odstranit alespoň zjevné chyby. Pěkný den. --Nadkachna 17. 11. 2009, 10:28 (UTC)
Článek opravdu popisuje velmi zkráceně hon na Bismarcka, autor má však ohledně paliva pravdu. Zatím co Princ Eugen načerpal naftu v zálivu Kalvanes a doprovodné torpédoborce v bergenském přístavu, Bismarck pokračoval dále v cestě z Gdyně bez doplnění paliva. Článek bych mohl upravit, ale to by znamenalo ho přepracovat tak, že z aktuální verze by nezbylo skoro nic.(Kugy 4. 4. 2011, 12:45 (UTC))
Tak se o to pokuste – sám jsem párkrát také téměř odznova napsal článek, který už na Wikipedii byl. Protože vím, že to nějakou dobu trvá, doporučuji Vám zařídit si vlastní pískoviště, ve Vašem případě ve tvaru Wikipedista:Kugy/Pískoviště. Na něm můžete článek znovu napsat, aniž budete zasahovat do toho stávajícího, a pak ho – až bude hotový – překopírovat sem, tj. nahradit původní text novým (samozřejmě se zachováním kategorií a mezijazykových odkazů). Jirka O. 4. 4. 2011, 16:57 (UTC)
Děkuji za rady, pokusím se o to hned jak se trochu seznámím s editováním. Tak snad se mi něco podaří vyplodit. (Kugy 4. 4. 2011, 18:36 (UTC))

Jak to vypadá, zatím se toho nikdo neujal, nebo ano? :-) Je to fakt hrůza jak je to tam smíchané... Navrhoval bych další průběh pronásledování Bismarcka po bitvě v Dánském průlivu přesunout přímo pod heslo Bismarck (1939) Artur.Linhart (diskuse) 8. 11. 2012, 17:57 (UTC)

Tak jsem ten článek kompletně napsal znovu, pokud budete mít někdo čas, zkoukněte to, prosím, a opravde případné překlepy nebo jiné nedostatky. Kompletně přepracováno bylo i heslo Bismarck (1939) Artur.Linhart (diskuse) 28. 12. 2012, 15:44 (UTC)