Diskuse:Benedikt Roezl

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Které roky jsou správně?[editovat zdroj]

Náhodou jsem při vytváření příslušné kategorie na Commons zjistil, že na cs:, de: a en: jsou v každém z článků o B-u R-i udávány rozdílné roky narození a úmrtí. Nutno tedy zkontrolovat a opravit na správnou hodnotu, kde chybně. Taktéž potom prosím o doplnění roků do oné kategorie na Commons. --Miaow Miaow 14. 1. 2012, 21:59 (UTC)

Dnes jsem se byl podívat v jeho rodišti v Horoměřicích u Prahy, kde má před obecním úřadem pomník. Na tomto pomníku jsou uvedena tatáž životopisná data jako v článku. --Cimrmanolog (diskuse) 6. 7. 2012, 18:31 (UTC)

Data nerození a úmrtí jsou uvedena správně. Mohu doložit jak matričním zápisem o narození a smutečním oznámením. --TlustyJ (diskuse) 19. 1. 2013, 22:38 (UTC)

Jeho pohřbu se zúčastnil i sám císař.[editovat zdroj]

Jsou nějaké zdroje pro toto tvrzení? Myslím, že by to bylo něco zcela neobvyklého...Roezl pracoval většinu života mimo monarchii, nebyl myslím ani nositelem žádného rakouského vyznamenání ani nebyl povýšen do šlechtického stavu. Účast císaře na jeho pohřbu by byla něčím zcela neobvyklým.

Roezlova pohřbu se císař neúčastnil (poslední rozloučení proběhlo v Praze, pohřben byl do hrobu svého otce na hřbitově v Panenském Týnci). --TlustyJ (diskuse) 19. 1. 2013, 22:40 (UTC)