Diskuse:Arthur's Seat

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Domnívám se, že název Artušovo sedlo je správnější. Anglická Wikipedie nabízí tři výklady jména, z nichž jeden se váže k postavě krále Artuše (a hradu Kamelotu) a zbylé dva předpokládají současnou podobu názvu jako zkomoleninu pojmenování neoznačujících osobu. Radek 85.207.128.8 26. 7. 2014, 09:09 (UTC)

Jsem spíše pro přesunutí na Arthur's Seat, protože pod jménem Arturovo či Artušovo sedlo ten kopec stejně nikdo nezná. Ostatní jazykové verze název také nepřekládají.--Kohelet (diskuse) 27. 7. 2014, 07:12 (UTC)
Já o tom kopci dříve nikdy neslyšel ani se o něm s nikým nebavil, takže nemůžu posoudit, jestli je známý český či anglický název, či jestli je známý vůbec samotný kopec (řekl bych, že méně). Proto jsem se podíval na stránky, které vyhodí Google po zadání všech tří názvů. Po zadání anglického a přepnutí na vyhledávání stránek v češtině ve většině případů vystupoval název ve větách typu "Chceš zjistit, co si ostatní myslejí o Arthur's Seat v Edinburgh?", či "Doporučené hotely poblíž: Arthur's Seat", tedy zjevně počítačem generovaných. Výsledky vyhledávání pro oba české názvy naproti tomu ukazují výskyt hlavně v přirozených větách. Radek 85.207.128.8 27. 7. 2014, 09:16 (UTC)