Diskuse:Armáda Spojených států amerických

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Kostera v tématu „Ochuzený uran

České ekvivalenty[editovat zdroj]

S těma českýma ekvivalentama bych si nebyl tak jistej, u důstojníků je to správně, ale Warrant Officers v ACR neexistuji, takze vsechny zbyvajici hodnosti by meli byt zahrnuty v poddustojnicich. Prave proto existeje to Oznaceni NATO,a by se dal vyhledat ekvivalent. Navrhuji to predelat podle toho jak je to tady: http://en.wikipedia.org/wiki/Ranks_and_insignia_of_NATO_Armies_Enlisted


Změněno Matthew 17:34, 15. 5. 2006 (UTC)

Nevím nakolik to je dobře, ale já čerpal z knížka Válka o Irák Očima tří českých reportérům. --Li-sung 19:01, 15. 5. 2006 (UTC)
A pochopitelně ani nevím nakolik je dobře přehled na anglické Wikipedii, neboť tam není uveden žádný zdroj... --Li-sung 19:14, 15. 5. 2006 (UTC)


Odkaz na článek o bezdomovcích[editovat zdroj]

Podle mě nemá takovýto odkaz na této stránce co dělat. Matthew 19:59, 25. 11. 2007 (UTC)

160th Special Operations Aviation Regimen[editovat zdroj]

160th Special Operations Aviation Regimen se nezkracuje jako Night Stalkers, to je přezdívka jednotky. Oficiální zkratka je 160th SOAR. Byl bych pro upravit záhlaví tabulky. --Gravedigger 21. 4. 2009, 15:18 (UTC)

Ochuzený uran[editovat zdroj]

Munice z ochuzeného uranu – od počátku války v Iráku, kdy došlo k rozšíření použití munice z tohoto radioaktivního materiálu do civilních oblastí, koreluje míra jeho použití s množstvím narozených znetvořených dětí v těchto oblastech.

O tomhle lze s úspěchem pochybovat.

  1. Je hloupé upozorňovat na to, že je radioaktivní. To u něj vadí ze všeho nejméně.
  2. Jako těžký kov se šíří od místa dopadu velmi pomalu. Zasažení jsou prakticky jen vojáci v cílu.
  3. Existuje studie, která by takovou korelaci dala do souvislostí? Pokud ano, uvést. Pokud ne, smazat tento text z hesla.

Kostera (diskuse) 15. 3. 2018, 09:39 (CET)Odpovědět