Diskuse:Antonio López de Santa Anna

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele 89.177.236.76

Tento článek je tragédie, postrádá základní informace o jeho prezidentství v prvních letech republiky (33-35) i o roli v Mexicko-americké válce, což jsou nakonec asi nejdůležitější údaje.

"Zpočátku bojoval proti mexické nezávislosti na Španělsku, poté jí odporoval." - tato věta nedává smysl z principu

"Měl hodnost generála a titul prezidenta Mexika v turbulentním období počátku mexické nezávislosti a počas období dvaceti let byl jedenáctkrát prezidentem Mexické republiky." - měl TITUL prezidenta a zároveň byl 11x prezidentem?

"V roce 1838 zaútočily francouzské síly poté, co mexická vláda odmítla nahradit škody, které utrpěli francouzští občané. Při francouzském dělostřeleckém útoku byl raněn do nohy, kterou mu museli amputovat. Ačkoliv Mexiko po krátké "Velikonoční válce" požadavkům Francouzů posléze ustoupilo, Santa Anna posílil svou pověst národního hrdiny." o francouzsko-mexické válce jsem se z tohoto odstavce nic nedozvěděl (bohužel o ní nic nevím, tak nemůžu opravit).

O jeho životě v exilu se nedočteme nic, chybí tam nějaká posloupnost těch zemí, důvody, proč byl exil zrušen a jediný letopočet je u tak zásadní události v životě státníka jako je dovezení žvýkačky :D

Zkusím se na stránku vrátit a napravit nejhorší výstřelky, ale článek tragický zůstane. O Mexiku v 19. století vím málo a chtěl jsem se naopak něco dozvědět. Možná by stačilo, kdyby si někdo našel čas přeložit, co je na en.wiki, já teď bohužel nemám čas.--89.177.236.76 24. 8. 2016, 23:56 (CEST)Odpovědět