Diskuse:Alois Vojtěch Šmilovský

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

RE:Pravopys[editovat zdroj]

Už jsem se lekl, že jsi mě nachytal na nějaké horší hrubce. Já tyhle místní jména a odvozeniny moc neovládám a vzhledem k tomu, že jsem 35 let ze školní lavice venku, tak to zase za tak velkou hrubku nepovažuju. Ony se taky několikrát změnily pravidla, ale tady to asi neuhádám. Jinak když čtu některé výtvory, naskakuje mě "husopaska". Zdraví Aqualung 17:04, 2. 3. 2007 (UTC)

Rodné příjmení[editovat zdroj]

V databázi NK je uvedeno příjmení Schmilauer (s jedním l). --Gumruch 23. 2. 2010, 06:47 (UTC)

Vaši editaci jsem revertoval a k opravenému příjmení jsem dal zdroje. Je možné, že v NK ho píšou s jedním "l", ale jiný zdroj jsem zatím neviděl, je to nejspíš přebraná chyba. --Bohemianroots 23. 2. 2010, 18:08 (UTC)
Není to revert mé editace, jak to vypadá, já to jen poznamenal sem; osobně mám zkušenosti s tím, jak zápisy jmen tehdy kolísaly, takže kdo ví, zas tak důležité to asi není. Ještě jsem udělal úpravy a integrace do infoboxu, takže bych řekl, že za spolupráce jsme biografii docela vylepšili. --Gumruch 24. 2. 2010, 06:39 (UTC)
OK, souhlasím. --Bohemianroots 24. 2. 2010, 12:30 (UTC)

pravnučka spisovatele Šmilovského, se psala také s jedním l-Šmilauerová, již zemřelá paní Domnosilová Zdeňka, která ručně provedla vazbu jeho knihy "Americká babička".-kontakt jana.sva@seznam.cz -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jana Domnosilová (diskuse)

Karel Klostermann[editovat zdroj]

V pamětech Karla Klostermanna jsem se dočetl, že i on byl žákem Aloise Vojtěcha Šmilovského. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jirka8 (diskuse)

Editujte s odvahou. :-) --Mates (diskuse) 7. 12. 2013, 15:35 (UTC)