Přeskočit na obsah

Diskuse:381mm kanón BL Mk I

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Název článku[editovat zdroj]

Ahoj, co to přejmenovat na BL 15" Mk I? (nebo jen presmerovani?) Nebo bych aspon ponechal to Mk/Mark v nazvu a neprekladal to (misto onoho "typ"). (jo, tihle Britove a jejich delostrelecka terminologie...) Kazdopadne diky za clanek ^_^ Zatim! --Ozzy (diskuse) 17. 9. 2014, 14:29 (UTC)

Nazev tohoto kanonu je asi nejvetsi problem tohoto clanku. Jen uvitam, kdyz najdeme shodu nad preklady jmen tohoto i jinych britskych del. Varianta s "mk" je blizsi originalu, ale "typ" je zase spravny cesky preklad (podobne jako je uzivan u japonskych del, byt v cestine u japonskeho "typ" pouzivame "vzor"). A kombinace 381 mm mk I je neco mezi anglictinou a cestinou a tedy asi nejmene prijatelna varianta. Takze co pouzit presmerovani BL 15" Mk I na BL 381 mm (preci jen metricky system by mel mit v ceskem clanku prednost) a ve clancich o lodich pak pouzivat jen razi v mm? --JarekV (diskuse) 17. 9. 2014, 15:24 (UTC)
Ahoj! Ono samo ta kombinace ceskeho nazvu s "BL" je uz sama o sobe mix. Souhlasim s uvadenim raze v mm (i kdyz bych do clanku uvedl i original v palcich + delku hlavne v razich), sam uvadim razi v mm u japonskych del, ackoliv Japonci uvadeli razi v cm (a predtim v palcich). Nazvoslovi u del jsem se pokousel resit tu, ale se zamerenim na Japonce (ten "model" u Japoncu je zavadejici a neni to uplne to same, co typ... Sam jsem "model" pouzival kdysi, ale kde na nej narazim, tak se to snazim opravovat - aspon obcas ^_^). Jeste me napadla varianta 381mm kanón BL Mk I (nebo "namorni kanon"), aby vsechny kanony zacinaly razi... Vzhledem k tomu, ze i v cestine se britske produkty bezne uvadeji jako Mk neco (Hurricane Mk I, Spitfire Mk V, etc... - trosku zmatek je, jestli psat s teckou za Mk, nebo bez tecky), tak bych se toho Mk/Mark nebal. Zatim! --Ozzy (diskuse) 17. 9. 2014, 21:40 (UTC)
Varianta "381mm kanón BL Mk I" vypada dobre, pojdme to tedy zmenit. Vzhledem k tomu, ze vsechny britske bitevni lode s dely teto raze pouzivaly tento model, slo by botem pridat referenci ze vsech jiz vytvorenych clanku? --JarekV (diskuse) 19. 9. 2014, 08:19 (UTC)
Ahoj! Tak jsem clanek presunul na novy nazev. Do vytvorenych clanku to budes muset dodelat rucne sam (nebo ti s tim muzu po vikendu pomoct, ale zas tolik jich myslim neni). Bot by to umel jen, kdyz by tam ty odkazy uz byly, jenze vetsinou nejsou a bude treba najit to spravne misto v infoboxu a v textu a tam ten odkaz dat... Zatim! --Ozzy (diskuse) 19. 9. 2014, 20:04 (UTC)