Diskuse:Školství ve Spojených státech amerických

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přejmenování[editovat zdroj]

Článek je o systému, nikoli pouze o ZŠ. Jako první mě napadl název Systém vzdělání ve Spojených státech amerických (obdobně máme Systém vzdělání v České republice). Je možné použít jiný název např. Vzdělání ve …, Systém vzdělávání ve … atd.--Kacir 13. 12. 2011, 15:36 (UTC)

Docela bych souhlasil (původní je taky en:Education in the United States) a dost jsem si nad tím lámal hlavu, ale to by se ztratila "souřadnost" s obdobnými českými články pro jiné země v kategorii Zákl. školy. Pak by bylo třeba to dost důkladně přepsat jako dva články. Pokud to považuješ za potřebné, jen do toho! Tosek 13. 12. 2011, 17:15 (UTC)
Vhodnější název by zněl: Školství v USA. Obdobně by pak měl být článek Školství v České republice). Systém vzdělání - kromě toho, že máme jasnější pojem "školství" - je vadný i obsahově: vzdělání je výsledný stav po vzdělávání, jinak řečeno vzdělanost.Tosek 14. 12. 2011, 12:13 (UTC)
Dobrá, nahradím v návrhu Systém vzdělání za Školství. Nemám na to pevný názor, článek se zabývá systémem, takže osobně bych preferoval Systém školství. Stát USA je psán v názvu článku vždy rozepsaně (přijatelnou výjimkou je čl. Státy USA), naopak kategorie užívají pouze formu zkratky.--Kacir 14. 12. 2011, 17:12 (UTC)