Diskuse:Československo na zimních olympijských hrách

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přídavná jména se píší malým počatečním písmenkem, takže by mělo být "...české úspěchy". Ale název jako takový se mi nezdá příliš vhodný, možná by to mělo být rozděleno na éru Československa a pak éru Česka, ale to bych nechal našim sportologům. Proto také nepřejmenovávám článek, aby neobsahoval tu pravopisnou chybu, možná se tím bude šíbovat více. --Luděk 17:31, 8. 9. 2007 (UTC)

No jo, je tu toho k přepracování, že bych si na to měl vzít dovolenou :-(
Tak aspoň přidávám ke sledovaným stránkám a při nejbližší příležitosti se na to kouknu Jedudědek 18:02, 8. 9. 2007 (UTC)
Diskusi jsem si přečetl pozdě, už jsem přejmenoval. Sorry… --Milda 18:28, 8. 9. 2007 (UTC)

Je== Účast ==

Ani po změně nadpisu první tabulky to moc smysl nedává. Heslo se jmenuje Československé úspěchy na ZOH. První tabulka však pravděpodobně ukazuje, kolik čs. sportovců se her účastnilo, o jejich úspěších v rozporu s názvem hesla nic neříká. To mi ale došlo až po chvíli, nejprve jsem tam ty úspěchy hledal a přemýšlel jakých 27 úspěchů to měli čs. sportovci dosáhnout v Chamonix, či dokonce 74 úspěchů v Albertville. Kromě toho ten změněný nadpis tabulky zní Přehled československých olympioniků, ale ve skutečnosti tam žádný takový přehled není, jen jejich počty a pak přehled vlajkonošů. Tato sekce je matoucí, a proto ji navrhuji vypustit, nebo po upřesnění názvu tabulky přesunout do nového hesla Československá účast na ZOH. Odkaz na toto heslo pak může být např. v sekci Související články. Jan.Kamenicek 5. 9. 2009, 20:41 (UTC)

Souhlas. Jedudědek 5. 9. 2009, 20:57 (UTC)

Ještě mě napadlo jiné řešení. Namísto rozdělení hesla do dvou pahýlů ho ponechat vcelku a tento celek přejmenovat na Československá účast na ZOH. Současný název je stejně tak trochu POV, protože význam slova úspěch je docela relativní. Když 41 sportovců získalo roku 1980 v Lake Placid jedinou bronzovou medaili, byl to spíše neúspěch, a 3 bronzové pro historicky nejpočetnější výpravu 74 sportovců v Albertville taky nic moc :-)

Jan.Kamenicek 8. 9. 2009, 18:24 (UTC)

Tak jsem to přejmenoval. Jan.Kamenicek 13. 9. 2009, 13:46 (UTC)