Diskuse:Českomoravská vrchovina

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Blahma v tématu „Přesah do Rakouska?

Mapa je divna - neni vysvetlen, co znamena tmavoseda. Take bych rekl, ze Ceskomoravska Vrchovina se tahne az skoro k hranici s Polskem. Urcite kolem Svitav a Policky. To je na mape spatne, Asi je to jenom kraj Vysocina nebo co. V kazdem pripade cervena plocha nesouvisi s Ceskomoravskou Vrchovinou!

Ale souvisí. Svitavská pahorkatina jako geomorfologický celek už totiž nepatří pod oblast Českomoravská vrchovina, nýbrž pod Východočeskou tabuli. --Dan Zeman 18. 4. 2011, 13:33 (UTC)

Přesah do Rakouska?[editovat zdroj]

Odstranil jsem z infoboxu informaci o přesahu do Rakouska a tím pádem i německý název, protože tento a dokonce ani ekvivalentní německý článek nic o přesahu ČMV do Rakouska netvrdí. Jedinou stopou je "Thaya Hochland" v infoboxu, o čemž se nicméně nedá skoro nic dohledat, v článku se ČMV vymezuje pouze územím ČR a zřejmě je to jen jedno z možných dělení, protože cosi takového je v článku Geomorfologické členění Rakouska – který bude tedy každopádně nutné s tímto sladit, protože ten mluví o přesazích hned několika českých oblastí do Rakouska. Prosím někoho, kdo tomu víc rozumí, aby zakročil. --Blahma (diskuse) 23. 3. 2016, 14:13 (CET)Odpovědět