Diskuse:Úraz elektrickým proudem

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Je dobře, že vznášíte k článku připomínky. Typický Čech je znalostmi o nebezpečnosti elektřiny nedotčen, naopak má v tomto směru nezdravé sebevědomí, což je dost nebezpečné. To je jeden z důvodů vzniku tohoto článku. Bylo by fajn, kdybyste pohledali a přispěli jinak než brbláním že to "není ozdrojované", stačí pohledat na internetu, nebo použít interwiki. --Pteryx (diskuse) 8. 1. 2013, 16:50 (UTC)

Netuším, odkud je obsah tohoto článku opsaný, ale jeho autor je elektrotechnickým vzděláním zjevně zcela nedotčený. Kdokoliv, kdo na nějakou elektrotechnickou školu alespoň docházel, nebo na ní dokonce studoval, by byl schopen dohledat také normy, které právě v elektrotechnice hrají významnou roli. Škoda, že se tomuto tématu nevěnuje někdo, kdo má příslušné odborné vzdělání. --Leotard (diskuse) 10. 2. 2014, 11:23 (UTC)
Dokazujete jedině to, že nechápete podstatu toho co vůbec elektrotechnické vzdělání je. Jak souvisí kirchhofovy zákony s nějakýma pitomýma číslama norem? Z norem pochopíte jak vzniká úraz el. proudem? Vezměte si devítivoltouv baterku a lízněte si, to je lepší než sáhodlouhé vysvětlování. To je pouhých 9 voltů a navíc stejnosměrných. V zásuvce je 220 voltů. K čemu jsou Vám čísla norem, které si musíte koupit, když je chcete použít? To zajímá lidi co vyrábějí stroje nebo dělají elektroinstalace. Víte kolik taková norma stojí a kolik těch norem je? Víte jak moc se za posledních 10 roků u nás ty normy změnily? Pro koho taková informace na wiki asi bude? Úraz elektrickým proudem naprosto nezávisí na tom co je nebo není napsané v nějaké ČSN. Na které jazykové wiki máte detailně vypsané čísla norem? Když je to tak snadné, tak by je přece stačilo opsat od Němců. Pro nás totiž dnes platí úplně stejná čísla norem, u nás je to ČSN-EN u nich cosi jako DIN-EN, což očividně ani netušíte. To asi na celém světě není jediný elektrikář podle Vašeho gusta, který by do wiki ta čísla norem dopsal, když je to tak důležitá a nezbytná věc? Nevím jestli máte elektrotechnické vzdělání, ale rozhodně nemáte slušné vychování. --Pteryx (diskuse) 24. 3. 2014, 11:13 (UTC)