Diskuse:Účtenkovka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele GeXeS v tématu „Aktualizace

Celkově zpochybněno[editovat zdroj]

Text:

Na Tchaj-wanu funguje účtenková loterie již od 1. ledna roku 1951. Byla zavedena proto, aby se zvýšily daňové příjmy. Hned v tom samém roce bylo na daních vybráno o 75 % více. Na Slovensku zavedli Národní účtenkovou loterii v září 2013. Losuje se každý týden a hraje se o sto výher ve výši sta eur a jackpot. Tato metoda se v nedávné době na Slovensku natolik osvědčila, že tamní vláda dokonce uvažovala o snížení daní. Po jejím zavedení zaznamenalo ministerstvo financí ohromný nárůst při výběru daní.

i další jsou ozdrojovány stránkou Vyhraj.com, která je dle obsahu komerční a dle mého názoru neinformuje nezaujatě. Informace:

Na Tchaj-wanu funguje účtenková loterie již od 1. ledna roku 1951. Byla zavedena proto, aby se zvýšily daňové příjmy. Hned v tom samém roce bylo na daních vybráno o 75 % více.

se navíc v odkazovaném zdroji vůbec nenachází a je tak zpochybnitelná.

Martin Bárta (diskuse) 30. 10. 2017, 10:18 (CET)Odpovědět

Sázka na závist[editovat zdroj]

"Navíc je to sázka na závist, kdy se proti sobě staví zájmy dvou vrstev lidí." Sázka na závist? Dvě vrstvy lidí? To nechápu. Když někdo, někde, někdy řekl nějakou svou vlastní tezi, neznamená to, že se to má objevit v encyklopedii...

Aktualizace[editovat zdroj]

Provedl jsem zásadnější úpravy stylu i aktualizaci zastaralých informací o hře. --GeXeS (diskuse) 26. 2. 2020, 18:09 (CET)Odpovědět