British Lion (hudební skupina)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
British Lion
Základní informace
PůvodAnglie Londýn, Anglie
Žánryhard rock, heavy metal
Aktivní roky2012–současnost
VydavateléEMI, Parlophone, EX1 Records
Příbuzná témataIron Maiden
WebOficiální web
Současní členové
Steve Harris
Richard Taylor
David Hawkins
Grahame Leslie
Simon Dawson
Některá data mohou pocházet z datové položky.

British Lion je anglická rocková skupina založená v roce 2012 Stevem Harrisem, baskytaristou skupiny Iron Maiden, jako jeho vedlejší hudební projekt. Dalšími členy jsou zpěvák Richard Taylor, kytaristé David Hawkins a Grahame Leslie a bubeník Simon Dawson.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Steve Harris se svou domovskou skupinou Iron Maiden obvykle hraje ve velkých arénách, stadionech a na festivalech. Aby mohl hrát i v menších sálech, divadlech a festivalech, založil tento vedlejší projekt.[1] Skupina Harrise odnaučuje psát dlouhé písně a proto skládá několik přímočarých a tvrdých rockových písní. Také dodal, že v této skupině může víc experimentovat se svou basovou technikou.[2]

Název British Lion Harris původně použil pro své sólové album z roku 2012. Následujícího roku odehrál sólové turné za doprovodu hudebníků, kteří s ním album nahráli. V roce 2020 vyšlo album The Burning, tentokrát již uváděné coby album kapely British Lion, nikoliv jako Harrisova sólová deska. Následovalo další turné.

Členové[editovat | editovat zdroj]

Host na turné:[editovat | editovat zdroj]

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. https://www.blabbermouth.net/news/steve-harriss-british-lion-behind-the-scenes-video-from-first-u-s-tour/
  2. DIVITA, Joe DiVitaJoe. Steve Harris: British Lion Band Keeps Me From Writing Long Songs. Loudwire [online]. 2020-01-15 [cit. 2024-01-06]. Dostupné online. (anglicky)