Wikipedista:Stanimuko

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jsem tzv. nový start. (snažím se dodržovat jeho pravidla, ale v ponorce jménem česká Wikipedie je to těžší než přejít po laně mezi střechami mrakodrapů :-)) Hlavně nenápadně :-) Kdo pozná kdo jsem a neprozradí mě, tomu pošlu basu kvalitního piva :-)

Čest wiki práci, návštěvníku mých stránek!

Na Wikipedii se pohybuji již přes deset let a momentálně se věnuji hlavně politice. Nepřekládám a snažím se o kvalitní a vyvážené zdrojování.

Když si slabiky mé přezdívky Stanimuko řeknete pozpátku, vyjde vám slovo komunista a to je mé politické přesvědčení. Někteří z vás si tu dáváte na svou stránku nálepky o tom, že nemáte rádi komunismus, tak proč bych se já jaksi nemohl ke komunismu přihlásit, že :-) Ale nebojte, jsem také demokrat a zajímám se o lidská práva, hlavně o ta ekonomická, na která se zapomíná. A k režimu, který tu panoval před rokem 89 mám silné výhrady, nelíbí se mi, že lidé byli nuceni ke komunismu násilím a věřím, že časem ho budou chtít ve větší míře sami.

Myslím, že by bylo vhodné, aby zdejší přispěvovatelé editující články o politice své politické přesvědčení neskrývali a oceňuji, že se někteří hlásí alespoň k antikomunismu.

Nejvíce se mu tu jako komunistovi líbí pochopitelně rovnost, zatím co se týče přístupu k informacím, které Wikipedie nabízí a časem jistě přijde zbytek :-) Pak také jako marxista oceňuji zdejší kolektivismus a soudružské chování kolegů, kteří mi pomáhají vylepšovat články. Řekl bych, že Wikipedie, kde nejsou kapitalistické reklamy a lidé ji píší, předpokládám, bez nároku na honorář, je vlastně tak trochu komunistický projekt! :-)