Wikipedista:Pjotr34

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Creep (youtuber)[editovat | editovat zdroj]

Martin Hložek alias Creep (2001, Červený Hrádek (Plzeň)) je český youtuber, blogger, herec a režisér. Tvoří zábavná videa na portál YouTube, pod přezdívkou projekt Creep. Zaměřuje se především na sketche, asky a vlogy. Vystudoval osmileté studium na Gymnázium Luďka Pika v Plzni a několik let chodil do dramatického kroužku. Pravidelně se účastní akcí s youtubery, jako jsou například CineTube nebo Utubering.

Kariéra na Youtube[editovat | editovat zdroj]

(2012-2014)[editovat | editovat zdroj]

Kanál Projekt Creep byl založen 20.3. 2012 a 2.4. příštího roku bylo na jeho kanál vydáno jeho první video. Jedná se o Let's play ze hry Terraria. Po nějaké době vychází první video z nejdelší série na tomto kanále. Jedná se o ask videa, ketrá Martin pojmenuje Creepy Ask. Roku 2014 zakládá svůj vedlejší kanál Martin Creep.

(2015-2017)[editovat | editovat zdroj]

V tomto období se Martin zaměřuje spíše na krátké sketche. Vzniká tu ovšem spoustu nových sérií, jako je například Poštovaná (v těchto videích Martin rozbaluje balíky od fanoušků) nebo Povídky strejdy Creepa (videa, kde Martin vypráví příběhy ze života). Roku 2016 začíná Martin produkovat svůj merč. Koncem roku 2017 dosahuje hranice 30 000 odběratelů.

(2018-2019)[editovat | editovat zdroj]

V tomto období se Martinova tvorba v hodně věcích mění. v květnu roku 2018 vydává video Disstrak na TvTwixxx, ketré způsobí na celém Youtube značné kontroverze a mnoho youtuberů začne jeho tvorbu odsuzovat. Vydává také první video, z jeho nejúspěšnější série Problémy s Péťou. Spolupracuje také s mnoha youtubery, jako jsou například Tary, Mína nebo Martin Malý. Martinovo popularita konečně nabírá na obrátkách a koncem roku 2019 dosahuje hranice 300 000 odběratelů.

(2020)[editovat | editovat zdroj]

V říjnu tohoto roku vydává vydává video Dokument o Reakčních Kanálech, ve kterých kritizuje tvorbu reakčních kanálů, jako jsou například Stay12, Rady nebo VláďaVideos. Video se nesetká s pozitivní ohlasy, a mnoho youtuberů začne Martina opět odsuzovat za jeho tvorbu. Koncem října 2020 oznamuje pozitivní test na nemoc Covid-19.

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Martin má mladšího bratra Davida, který mu často pomáhá s jeho videi. Podle jeho slov nenosí nic jiného, než jeho merč.