Přeskočit na obsah

Wikipedista:MiluWikipedia/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tento článek není důvěryhodný, obsahuje nepodložené informace. Pravděpodobně obsahuje nepravdivé informace!

Tento článek pojednává o herní sérii Five Nights at Freddy's. O videohře pojednává článek Five Nights at Freddy's.

Hra Five Nights at Freddy's a její 3 pokračování mají poměrně složitý a zamotaný příběh, který obsahuje mnoho paradoxů.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Celý příběh začíná ve Freddbear's Family Dinner (Pravděpodobně v roce 1983.), kde měl syn tzv. "Purple Guye" slavit narozeniny. V této restauraci měli dva animatroniky: Freddbeara a Spring Bonnieho. Oslavenci vše zkazila parta kluků (V minihře znázorněni jako Freddy, Bonnie, Chica a Foxy.), když chtěli, aby dal Freddbearovi pusu. Zvedli ho a jeho tvář dali k puse Freddbeara. Avšak Fredbear skousnul a ukousnul chlapci čelní lalok.(Bite of 83) Ten skončil v nemocnici s velmi těžkým zraněním a minimální šancí na přežití. Poté se mu v nemocnici zdají noční můry s animatroniky. (FNaF4)

Mezitím se restaurace Freddbear's Family Dinner zavřela. Purple Guy se naprosto zbláznil, protože jeho syn zranění podlehl. Věděl , že už nemůže nic ztratit. Proto po otevření restaurace Pizeria Freddyho Fazbeara (1983-1987) ty čtyři děti pozval na oslavu. Zatáhl je do místnosti pro zaměstnance a tam je zavraždil. Ale poté mu došlo, že je tady někdo časem najde a ukryl je do čtyř výše zmíněných animatroniků. Ty se poté začali chovat podivně, vřela v nich pomstychtivá krev. Mohla zato uniforma, kterou měl Mike Schmidt na sobě. Jakmile se to dozvěděli zákazníci, okamžitě klesla tržba a tím se zavřela Pizeria Freddyho Fazbeara. (FNaF)

Otevřela se restaurace Pizeria Freddyho Fazbeara II (1987), kde nasadili "Toy" verze předchozích animatroniků a animatroniky nové. A začalo to všechno znovu, staří animatronici se chtěli pomstít a noví jim pomohli. Zabít hlídače se nakonec podařilo Mangle (Bite of 87?). A kvůli tomu se zavřela Pizeria Freddyho Fazbeara II. (FNaF2)

Purple Guye začali pronásledovat vzpomínky. Načež se vrátil do Freddy Fazbear' Pizeria II, kde se ukryl v "Safe Room", kam animatronici nemohou. Staří animatronici se mu chtěli stále pomstít, tak ho hledali. Když je uviděl přicházet, popadl sekyru a všechny čtyři animatroniky rozmlátil. Jejich duše konečně mohli ven z endoskeletů animatroniků, načež se oběvila i pátá duše. Purple Guy je vůbec nechtěl pustit k sobě, tak si rychle nasadil poničený oblek Spring Bonnieho. Avšak jak byl poničený, tak si ho nasadil špatně. Železný oblek se mu zaryl do těla a Purple Guy na to ihned zemřel.

Oblek Spring Bonnieho 'alias' Springtrapa našel majitel hororové atrakce Fazbear's Fright 30 let poté (2017). Uvězněný Purpel Guy chtěl utéct, ale musel přes místnost nočního hlídače. Ale noční hlídač ho pochopitelně nechtěl pustit k sobě. Po sedmé noci se rozhodl, že tento dlouhý příběh musí skončit, proto celou atrakci podpálil a tělo se nikdy nenašlo. (FNaF3)

Související články[editovat | editovat zdroj]