Wikipedista:Lukelukas123/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Chantaje
Singl od Shakira featuring Maluma
Délka3:16
ProducentShakiraMalumaChan "El Genio" (Rude Boyz)Kevin Jiménez ADG
AutorShakira Juan Luis Londoño Joel López Kevin Jiménez Bryan Lezcano


"Chantaje" (v překladu „Vydírání“) je píseň kolumbijské zpěvačky Shakiry, na které spolupracuje s kolegou Malumou, zpěvák také pochází z Kolumbie. Píseň byla vydána 28. října 2016 jako první singl, nadcházejícího jedenáctého studiové alba El Dorado (2017) u vydavatelství Ace Entertainment. Píseň napsali Shakira, Maluma, Joel Antonio López Castro, Kevin Mauricio Jiménez Londoño a Bryan Snaider Lezcano Chaverra, a produkovaly Shakira, Maluma, Chan "El Genio" (Rude Boyz) a Kevin Jiménez ADG. Maluma a Shakira již dříve spolupracovali na remixu singlu Carlose Vivese "La Bicicleta".

Píseň "Chantaje" je popová a reggaetonová, nazpívána komplet ve španělštině. Duo společně zpívá, jak muž touží po ženě, kterou nemůže mít.

O písní[editovat | editovat zdroj]

Shakira na twitteru oznámila, že 26. května vydá nové album, a bude se jmenovat El Dorado, El Dorado jedenácté studiové album. Od vydání posledního stejnojmenného alba Shakiry uplynuly už 3 roky.

"Chantaje" je latinská popová a reggaetonová skladba s tropickými syntezátory v pozadí.

Videoklip[editovat | editovat zdroj]

Videoklip byl natočen v Barceloně 13. a 14. října 2016 a režíroval ho španělský režisér a fotograf Jaume de Laiguana, který již režíroval několik videoklipů shakiry.

V lednu 2017 písnička „Chantaje“ získala 100 milionů shlédnutí po pouhých 3 týdnech na Youtube! Shakira v klipu postupuje červenou chodbou do klubu, kde ji od samého začátku sleduje Maluma. Poté se na pánských záchodech převléká a odhazuje svou růžovou paruku.