Přeskočit na obsah

Wikipedista:Kristyna.ch

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Evile v Madridu,2008

Evile[editovat | editovat zdroj]

Evile je anglická trash-metalová skupina z Huddersfieldu, založena roku 2004. První album, Enter the Grave, bylo vytvořeno za pomoci Flemminga Rasmussena ve Sweet Silence Studios v Copenhagenu a do světa bylo vypuštěno v roce 2007. Druhé album, Infected Nations, bylo vydáno 21. září 2009. Jejich třetí studiové album "Five Serpent's Teeth" vyšlo v roce 2011. Čtvrté album, nazvané Skull, bylo vydáno na konci jara 2013. Evile v současné době pracují na novém albu.

Vznik skupiny[editovat | editovat zdroj]

V roce 1999 přátelé Matt Drake a Ben Carter se vzájemnou láskou k thrash metalu a heavy metalu vytvořili cover kapelu s názvem Metal Militia. Mattův bratr Ol Drake se připojil jako vedoucí kytarista, a poté, co baskytarista Mike Alexander reagoval na inzerci kapely, hledajícího basáka ovlivněného kapelami jako Metallica, Sepultura a Testament, byla sestava kompletní.

V roce 2004 skupina přestala hrát covery a věnovala svůj čas psaní vlastních písní. Evile cestovali značně po celé Velké Británii a Nizozemí, hráli jako podpora zákona Exodus. Matt Drake prohlásil, že kapela měla původně být nazvána "Exile", ale bylo mnoho dalších kapel, které se tak nazývaly, takže "X" ve jménu kapely bylo změněno na "V" a skupina se stala známou jako Evile.

Členové skupiny[editovat | editovat zdroj]

Současní členové[editovat | editovat zdroj]

Matt Drake[1] – kytara (2004–současnost)

Ben Carter – bicí (2004–současnost)

Joel Graham – basa (2010–současnost)

Bývalí členové[editovat | editovat zdroj]

Piers Donno-Fuller - kytara (2014–2018)

Ol Drake – kytara (2004–2013)

Mike Alexander – basa (2004–2009)

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Drake, Matt, kytarista, člen skupiny Evile