Wikipedista:Knizek

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

6.12.2007 - Pokusil jsem se o doplnění obrázků, ale pravidla jsou složitá a nedaří se mi to, úpravy stránky Hrad Škvorec se proto pokuste dokončit sami. Jsem ročník 1928, ve Škvorci jsem žil do r. 1950, od r. 1984 jsem v důchodu. Baví mne surfování na internetu a vše mne zajímá. Doplnil jsem již dříve několik stránek české Wikipedie, dokud neplatila dnešní pravidla. Chtěl bych v tom pokračovat, ale jednodušeji. Jako vyučený klavírník jsem doplnil vysvětlení pojmů u hesla Klavír - květen 2008

5.1.-2009 - stáří mi nedovoluje se řídit vašimi předpisy, nadále nechápu celý postup editování, proto na doporučení p. Vojnikova píšu sem, aby se editace někdo u Vás ujal. Už ani nevím, co s přihlášením.

Tentokrát opět k nově letos upravenému tématu Klavír, kde jsou vyobrazeny v textu různé obrázky. Jak tam je psáno o tlaku strun, to laskavě opravte na tah strun. K tomu obrázku klavíru na počátku, co má číslované kroužky s čarou k příslušnému dílu, jsem připravil překlad pojmenování dílů od 1 do 16:

1.4. Česky /

Česky: Mechanické schéma klavíru /

pancéřový rám (1,14) (nese ladicí kolíky se strunami) / víko - přední odklopná část (2) / vyrovnávač strun (nebo místo něj chórové agrafy) (3) / dusítka (4) / odklopné víko - zadní část (s podpěrou) (5) / mechanika dusítek (6) / pedálová lyra s převodními mutacemi (7 - 10) / pedály (11): levý Piano - pravý Forte - někdy i střední Sustenuto / kobylka (12) / závěsné kolíky (13) / rezonační deska (ozvučnice) (15) / struna (16) /

Klopna kryje klávesnici a mechaniku; pod víkem je sklopný notový pultík. //


Pokud se vám to podaří umístit, dejte mi vědět. Zdravím Vás a děkuji. Jeroným Knížek(1928).


Dnes 6.2.2009 jsem se pokusil doplnit text článku "Pero (psací náčiní)". Pokud můžete, zajistěte aby byl správně doplněn. Děkuji.