Wikipedista:Knedliceksenpai/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Shopaholicadel[editovat | editovat zdroj]

Adéla Pulcová, známá jako Shopaholicadel, je dvaceti devíti letá česká influencerka, která se proslavila svými kontroverzními videi na sociálních sítích. Proslavila se hlavně díky sociální síti TikTok. Adél Pulcová je vyučená cukrářka a její partner David Pražák pracuje na stavbě.[1][2]

Psychika[editovat | editovat zdroj]

Shopaholicadel je osoba trpící bipolární poruchou, což znamená, že trpí výkyvy nálad.[1] Tyto výkyvy se mohou projevovat jako vysoké nálady (manické epizody) nebo jako nízké nálady (depresivní epizody). Bipolární porucha může mít závažný dopad na každodenní život člověka a jeho vztahy s ostatními.

Adéla Pulcová je také popisována jako člověk s výbušnou povahou. To znamená, že se snadno rozzlobí a může projevovat agresi. Má egomaniancké tendence, které se projevily v roce 2013, kdy se zúčastnila soutěže Superstar[3], kde měla narcistické poznámky, ale nakonec byla velmi zkritizována.

Shopaholicadel také často nadává svým fanouškům, což je neprofesionální a neetické chování. Navzdory tomu se snaží hrát na dobráka, což může být pro některé lidi matoucí. Má nižší IQ, což může mít vliv na její schopnost vykonávat běžné úkony.

Zajímavým skutečností je, že Shopaholicadel vlastní panenku Markétku, kterou používá jako náhradu normálního dítěte. Adél svými videi často poukazuje na své nákupní závislosti. Její videa jsou však kontroverzní a ne všichni se s nimi ztotožňují.

Shopaholicadel proti zákonu[editovat | editovat zdroj]

Shopaholic Adel se v poslední době dostala do kontroverze kvůli obvinění z týrání zvířat, plagiátorství a omezování základních lidských práv svému příteli[4]. Údajně týrala svého psa, i když k obvinění nikdy nedošlo[5]. Tyto obvinění vyvolaly silnou reakci veřejnosti a otázky ohledně Adelina chování a jejího vztahu k zvířatům. Dalším branným tématem je krádež loga firmy Starbucks[6], které použila k propagaci své značky. Adél také údajně omezovala svému příteli základní lidská práva, jako například možnost použít toaletu.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b Shopaholicadel (vlastním jménem Adéla Pulcová) - YouTube, hlášky, TikTok. Extra.cz [online]. [cit. 2023-01-12]. Dostupné online. 
  2. Shopaholicadel konečně ví, co znamená být žena: Jaký je David v posteli? Poprvé si to užívám, přiznala. Extra.cz [online]. 2022-12-24 [cit. 2023-01-12]. Dostupné online. 
  3. Slávychtivá Shopaholicadel zaujala už v SuperStar: Stala se královnou hvězdné pěchoty. Extra.cz [online]. 2022-08-16 [cit. 2023-01-12]. Dostupné online. 
  4. Shopaholicadel a David vysvětlili aféru s ‚kakáním’: Lidé jim ale nevěří. Kafe.cz [online]. [cit. 2023-01-12]. Dostupné online. 
  5. Shopaholic Adel čelí obviněním z týrání zvířat. Navštívila ji i veterinární správa. Antiyoutuber.cz [online]. 2022-11-10 [cit. 2023-01-12]. Dostupné online. 
  6. WTF shopaholicadel!. wtf-shopaholicadel.webnode.cz [online]. 2023-01-04 [cit. 2023-01-12]. Dostupné online.