Wikipedista:19s.patekji/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Evie Frye[editovat | editovat zdroj]

Dame Evie Frye (narozena 1847) byla Master Assassin z Britského bratrstva, působící v Londýně během viktoriánské éry, a starší dvojče Jacoba Frye. Byla také členkou Řádu posvátného podvazku a prateta Lydie Fryeové.

Evie pocházející z Crawley. Evie a její bratr cestovali do Londýna, aby osvobodili Londýn z područí templářů a pomohli chudým. Aby toho dosáhli, založili s Jacobem Rooks, zločinecký syndikát, který se postavil proti Blighterům podporovaným templáři. Zatímco Jacob se soustředil na eliminaci cílů, které byly zásadní pro operace velmistra Crawforda Starricka, Evie pronásledovala Shroud of Eden, artefakt První civilizace ukrytý ve městě. Při tom se pravidelně dostávala do konfliktu s Lucy Thorne, zástupkyní Starricka a expertkou na Kousky ráje.

Raný život[editovat | editovat zdroj]

Evie se narodila čtyři minuty před svým bratrem Jacobem. Kvůli smrti jejich matky Cecily po porodu byla dvojčata do šesti let vychovávána jejich babičkou v Crawley, poté je otec Ethan Frye vycvičil ve způsobech asasínů. Evie si libovala v lekcích svého otce a na rozdíl od bezstarostného Jacoba se specializovala na plánování a výzkum Bratrstva a Kousek ráje. V letech dospívání Evie Využila svých schopností ke špehování rozhovorů Ethana a přítele jeho otce George Westhouse o Bratrstvu a předala tyto informace svému bratrovi. Na začátku své kariéry asasínky zavraždila Evie svůj první cíl, hrubého majitele mlýna byl nakonec nahrazen Assassinem. Po smrti svého otce v roce 1868 se dvojčata spojila s Georgem Westhousem v Croydonu, aby odstranili templářskou hrozbu Ruperta Ferrise a Davida Brewstera. Po průzkumu a plánech svého útoku na nádraží Starrick and Cp. Evie nasadila odklon odpojením vagonů vlaku, aby infiltrovala Brewsterovu laboratoř a získala od něj templářské okultisky Lucy Thorne rajské jablko.

Příchod do Londýna[editovat | editovat zdroj]

Dvojčata dorazila do Whitechapelu a rozhodla se vyhledat vůdce asasínů Henryho Greena, který je seznámil s templářskou kontrolou nad Londýnem. Evie odporovala bratrovu návrhu ve vytvoření gangu zvaného Rooks, aby vyzval Blighters, místo toho navrhla obnovit Pieces of Eden. Trio narazilo na spisovatele Charlese Dickense a kriminálníky Blightera. Evie se připojila ke svému bratrovi v řízení kočáru, aby je rozptýlila při pronásledování Henryho a zničila přitom kočáry Blighters. Po návratu do Henryho obchodu Assassini probrali své kontakty ve městě.

Později se v zapadlé uličce setkali s přestrojeným Frederickem Abberlinem, náčelníkem služby metropolitní policie. Abberline jim dal seznam pozoruhodných členů Blighters, které unesli. Poté Evie a Jacob kontaktovali svou mladou spojenkyni Claru O'Dea v Babylon Alley, aby jim poskytli informace výměnou za osvobození dětí od práce v továrnách. Po odstranění zbytku Blighters a kontroly jejich vůdce Rexforda Kaylocka nad Whitechapel, duo vytvořilo Rooks.

Assassins převzali vlastnictví bývalého vlaku Blighters, udělali z něj svůj úkryt a spojili se s Agnes MacBean, která jí poskytovala finanční služby. Jacob a Evie dále cestovali do Southwarku, aby se setkali s Alexandrem Grahamem Bellem, společníkem Henryho Greena, aby opravili zlomený vystřelovač a připevnili ho ke svým držákům na zápěstí.

Pozdější život[editovat | editovat zdroj]

Nakonec se Evie stala pratetou Jacobova vnuka Lydie Fryeové. Zodpovědnost za výcvik mladého Frye připadla Evie a jejímu bratrovi. Po vypuknutí první světové války v roce 1914 byli Jacob a Evie přemístěni do bezpečí venkova, zatímco Lydia zůstala v Londýně, aby chránila město před německými špiony a templářskými agenty.

Dědictví

Eviina DNA byla nějakým způsobem získána Abstergem před listopadem 2015 kvůli jejímu zapojení do jednoho z Rájských rubášů, které Abstergo zamýšlelo použít v projektu Phoenix, a prozkoumány jedním z Abstergových analytiků, aby našel umístění rubáše. To umožnilo jeho zotavení po boji s Assassiny v trezoru Buckinghamského paláce.

Kousky ráje[editovat | editovat zdroj]

Ačkoli většina druhů Kusů ráje, jako jsou jablka a palice z ráje, byla využívána jako nástroje, jimiž mohlo být lidstvo ovládáno, jiné se od tohoto účelu odchýlily. Swords of Eden jsou primárně zbraně schopné vysílat energetické výboje, zatímco Shrouds of Eden jsou lékařské povahy, určené k léčení i těch nejsmrtelnějších zranění. Různorodé funkce zařízení se rozšiřují dále: mnohá z nich jsou schopna přizpůsobit myšlenky jednoho nebo více jedinců myšlenkám uživatele, promítat iluze nebo skrývat přítomnost uživatele. Od konce civilizace Isu získala tato zařízení, objevující se v rukou lidí, status legendárních relikvií fenomenálních vlastností. Značně zastiňuje technologickou úroveň lidské civilizace.