Wikipedista:Černý tesák/World of Tanks

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Aktualizace 1.0[editovat | editovat zdroj]

WG fest 2017, kde byly poprvé uvedeny informace o aktualizaci 1.0

Toto přepracování je ve vývoji již déle než čtyři roky. Vše začalo rozhodnutím dovést vizuální stránku hry na úroveň moderních standardů. Přechod na zcela nový grafický engine Core a zavedení nového, autentického soundtracku pozvedá hru v grafice i zvuku na roveň standardům roku 2018. Hra získala zcela nový vzhled: ostřejší grafiku, podrobnější textury, obrázky ve vyšším rozlišení a melodie, které jsou podle slov vývojářů perfektně načasované a sladěné s tím, co se děje ve hře. Soundtrack byl složen tps://www.shazam.com/cs/track/447435516/world-of-tanks-studzianki-soundtrack Andreyem Kulikem and Andriusem Klimkou]. Byla zlepšena optimalizace výkonu, čímž jsme snížily celkové nároky na paměť grafiky. Stará garáž byla úplně předělána. Ze železného hangáru byl tank přesunut na otevřenou mýtinu v lese, kde lze sledovat přípravy na boj.

Nový grafický engine[editovat | editovat zdroj]

Nejvýznamnější součástí aktualizace 1.0 je výměna grafických enginů. Hru World of Tanks omezoval engine BigWorld, který nedokázal udržet krok se zdokonaleními v technologii grafiky. Starý engine sloužil hře přes 8 let. Nyní ustupuje novému grafickému enginu Core. Ten je produktem vývojářského týmu Wargaming. Přepracované mapy získaly dlouho očekávanou technologii Havok® Destruction. Díky Core se do hry kromě destrukční technologie přidalo globální osvětlení, reagující voda, volumetrický terén a další efekty.

Přepracované mapy[editovat | editovat zdroj]

Textury terénu, systém vykreslování vody, prvky oblohy, systém osvětlení, stíny — jednotlivé prvky mapy byly přepracovány za účelem dodat bojištím větší hloubku, krásu a realističnost. Každá mapa má nyní nový vzhled díky celé škále nových a vylepšených technologií a efektů. Byly přidány kilometry okolních oblastí, takže je možno vidět za hranice mapy, jako by tomu bylo i ve skutečném světě. Tanky se namočí tak, jako by tomu bylo ve skutečnosti. Když vozidlo přejíždí řeku, tak čeří při pohybu vodu, a výstřel granátu vytvoří na jejím povrchu kruhově se šířící 3D vlny. Ke každé mapě byly přidány pohybující se mraky a vytvořeny fotorealistické prvky nebe. Do hry také přibyla nová mapa Ledovec. tps://www.youtube.com/watch?v=-MupIfezACg&t=13s</ref> Ta se podle vývojářů nachází ve Švédsku, ale jen ve virtuálním světě. Tvoří ji ledová pustina, kde se prolíná led a sníh. Můžeme zde najít gejzíry, nebo třeba zamrzlé lodě. Jednou z výrazných částí mapy je právě přelomená letadlová loď. Mapa je ohraničena zasněženými horskými hřebeny. Původně měla být vydána společně s příchodem švédského tankového vývojového stromu, ale vývojáři chtěli počkat na příchod aktualizace 1.0.