Wikipedista:Malýčtenář/Hrozby odchodem

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Každý Wikipedista, který při sporech pohrozí svým odchodem z Wikipedie, je povinen zanést tuto hrozbu do seznamu níže s podmínkami, jejichž splnění požaduje, a rozhodným termínem, jinak na ni nebude brán zřetel.

Stránka má též za úkol sloužit budoucím historikům Wikipedie, sociologům online komunit a flame-warů aj.

Seznam[editovat | editovat zdroj]

  • Vít Zvánovec po vypuknutí aktuálního kola sporu o pravopis někdy na přelomu let 2004 a 2005 v diskusích o radikálnějších návrzích svých protivníků uvedl, že jsou pro něj nepřijatelné a v případě jejich závaznosti k 5. únoru (tj. ukončení 2. kola hlasování) odejde. Dokud se (mu) jejich vítězství zdálo nevyhnutelné, často se vyjadřoval stylem "už to mám za pár". (přesnější odkazy? ale jsou vůbec nutné?) Po Frgálském příměří toho zanechal, ale po novém vzplanutí editačních válek za sebou večer 26. ledna definitivně bouchl dveřmi.
  • Potřeba zdokumentovat většinou nespecifikované předpovědi odchodů (tj. "to je tak šílené, že určitě spousta lidí...") v případě zachování pravopisu VZ, pronášené Nepřáteli Zvánovce.
  • Wikipedista:Karel večer 18. března oznámil dočasný odchod, protože mu jiní wikipedisté opravují v článcích tučné písmo. Hlavním důvodem bylo ale to, že Wikipedista:Malýčtenář arogantně smazal všechny jeho články ze Seznamu nejlepších článků a nikdo z ostatních wikipedistů neměl chuť nebo odvahu se proti tomu postavit.
  • Wikipedista:Vrba se nečekaně po poledni 26. května zajímal o přenechání účtu neboť „není schopen smířit se s faktem, ze vůči němu existují výhrady, které se neřikají, aby byl klid.“
Zanechavam definitivne cinnosti na wikipedii, zustane rezervaci pro ....
Nema cenu se namahat, stejne to smazou nebo zpotvori ... (cenzurovano)
Ludek ma moznost zablokovat uzivatele a nema rad, kdyz napr. o katolictvi pise nekdo, kdo ma jiny nazor nez on - to se potom neda nic delat.
Jestli si cinik mysli, ze v narodne socialistickem state mohla pusobit socialni demokracie, potom samozrejme ma horsi informace nez tehdejsi papezska diplomacie. Je to tim, ze je ....
Ale to je jen dilci problem.
jvano


Já jen dodám, že Jvano již předtím jednou definitivně odešel se stejným zdůvodněním. Cinik 17:58, 14. 6. 2005 (UTC)
Včera Jvano odešel potřetí, urazilo ho opakované obecně podporované zablokování za hrůbé urážky vůči mé osobě. Cinik 06:56, 31. 10. 2005 (UTC)


  • Wikipedista:Vít Zvánovec 21. července 2005 jen tak mimochodem prohlásil Pokud přijdu o správcovská práva, svět se nezboří. Jen okamžitě ukončím veškerou práci na všech Wikipediích. Pokud tomu někdo snad nerozumí, ať si laskavě nastuduje význam slov pokoření a ponížení. Nejsem robot bez emocí.
  • Wikipedista:Pastorius si 23. srpna 2005 povzdechl nad stavem české komunity: „Pokud dokáže komunita v nějaké historicky krátké době problém vyřešit tak, abychom mohli s VZ minimálně koexistovat. Budu tomu rád. Pokud ne, zlomím nad wikipedií hůl a definitivně odejdu.“
  • Wikipedista:Jvano 30. října 2005 oznámil: Rozhodl jsem se, že sem už nebudu přispívat. Nemá cenu práce na materiálu, kde může kdejaký trouba texty znehodnotit. Kromě toho nemám zapotřebí, aby mne kdejaký fašizoidní hajzl označoval za vandala. --Jvano 17:42, 30. 10. 2005 (UTC)

"Jestli si tu někdo myslí, že tady moje zdejší práce nepřínosná, vykašlu se na Wikipedii úplně a budu pracovat jenom na Wikcionáři." Wikipedista:HonzaQ3 v diskusi o své sysopizaci

  • Po nesouhlasu se svým zablokováním a s ukončením revertovací války pomocí zamčení ohlásil Cinik další z řady demonstrativních odchodů [1], své stanovisko vyjádřil podle tradic české Wikipedie na svém blogu.
  • Wikipedista:Adam Hauner 12. února 2007 napsal, že přemýšlí o tom, že bude své texty radši psát na vlastní server, na němž bude vydělávat pomocí AdSense, a bude mít klid.
  • Wikipedista:Maniakes se 22. března 2007 rozhodl vydírat Aktrona a Gliviho, kteří rozdělili jím vytvořený článek o velikosti přes 100 kB.
Vyděrač? Každopádně lepší než bejt votravnej ;-) --Maniakes 07:48, 23. 6. 2007 (UTC)
  • Wikipedista:Pastorius dne 22. června 2007 se rozhodl opustit projekt, neboť se nehodlá smířit s nesmyslným rozhodnutím arbitrážního výboru, který jej na věčnost zařadil mezi wikipedisty druhé kategorie, neboť jeho prohřešky proti pravidlům jsou hodnoceny zcela jiným způsobem, než prohřešky všech ostatních.
  • Wikipedista:BrckoGOS dne 19. 1. 2008 oznámil, že opustí projekt v případě smazání některého z článků o fotbalistech, o nichž probíhá hlasování. [2]
  • Wikipedista:Nador dne 18. 4. 2008 oznámil, že se stahuje z české Wikipedie [3] minimálně do doby cituji: "... až zdejší lidi dozrají a pochopí, že osobní spory do Wikipedie nepatří a že články se obohacují a ne soustavně ničí podle toho kdo je vytvořil a jestli ho má někdo rád atd.". Doplnění: 3,5 hodiny poté pokračoval v diskusi na své stránce a připsal sám sebe na tuto stránku...
Pokusil jsem se revertovat tuto poznámku, ale Chmee2 mi to vrátil. Já jen celou poznámku nechápu, protože nahoře tohoto článku se praví, že se sem mám zapsat. Takže kdo jako by mě sem měl zapsat, když ne já :-DD Takhle nepovedené bonzování jsem už neviděl leta :-). S rozradostněným pozdravem anonymovi i Chmee2ovi Nador 23:03, 18. 4. 2008 (UTC)
PS: kdybyste pane Chmee2 raději na mé diskusní stránce vysvětlil obecenstvu svou zjevnou zaujatost, místo revertování blbostí :-D Na to Vás užije :-) Nador 23:04, 18. 4. 2008 (UTC)
Činnost ukončena. Zjistil jsem, že lidé, kteří chtějí dělat věci pořádně, jsou hrdí na svoji práci a nejsou ochotni předstírat, že pitomost a genialita jsou si rovny, udělají lépe, když se Wikipedii vyhnou. Ušetří si tak nervy i čas k užitečnější práci.
Jsem znechucen poměry na české Wikipedii a odcházím na dlouhou wikidovolenou.
  • Wikipedista:Franp9am dne 6. 8. 2011 oznámil: Pokud se vsak nenajde zadny spravce, ktery zakroci (Pozn. zablokuje DeeMusila), asi opravdu na ceske wiki skoncim, mozna to bude nejlepsi pro vsechny.