Diskuse s wikipedistou:Zdenek.nevole

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Packa 15. 7. 2010, 18:36 (UTC)

Dobrý den, informace o Vaší obci, které jste do článku vložil, jsem odstranil proto, že do Wikipedie je možné vkládat pouze texty, které jsou uvolněny pod některou z povolených tzv. svobodných licencí. Přečtěte si prosím informace na stránce Wikipedie:Autorské právo (kapitola Práva a povinnosti přispěvatelů), kde to je myslím dobře popsáno.

  • Proto jste-li autorem textů "Historie", "Živaňáci vyhnali Švédy" a "O písčitých kopcích u Dědka a Neradu" na Vašem obecním webu a jste ochoten je uvolnit pod licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS, jak jsem Vám psal výše v rámečku. Na uvedené stránce OTRS je konkrétně napsáno, jak by měl povolovací mail znít, kam a odkud by měl být poslán.
  • Pokud je autorem textu někdo jiný, musí uvedený mail poslat on (případně dědicové – tyto a další zvláštní případy jsou řešeny na zmíněné stránce OTRS dole). Nic na tom nemění to, že autor např. povolil uveřejnění textu na Vašem webu, že byl text např. převzat z Vaší obecní kroniky apod. Držitelem autorských práv zůstává stále autor textu (případně jeho dědicové do 70 let po jeho smrti).

Ještě bych chtěl upozornit, že text tak jak byl převzat z Vašeho webu, nebyl příliš vhodný pro uveřejnění na Wikipedii. Nebyl psán encyklopedickým stylem a i mnoho detailů nebylo vhodné pro encyklopedii obecně (nejen Wikpedii). Před uveřejněním zde by se tedy musel dost upravit a zřejmě i zkrátit. To bychom ale případně zvládli. Taky jde o to, že v článcích o obcích ve Wikipedii by měly hrát hlavní roli popisné informace; historie obce by je měla spíš jen doplňovat. Podívejte se např. na článek o obci Boharyně, kde je myslím vhodný poměr informací o současnosti a minulosti obce. --Packa 16. 7. 2010, 18:21 (UTC)

Dobrý den,
bohužel nemáme dostatek času se zabývat prezentací obce na těchto stránkách a článek byl vytvořen skutečně taktikou ctrl+c/+v z materiálu který pochází z našich stránek www.zivanice.cz. Za rady jsme vděčni a doufáme že se někdy dostaneme k řádnému vytvoření prezentace i zde na wikipedii. Co se mé osoby týče, nejsem stálý zaměstnanec OÚ, samozřejmě se můžete informovat na kontaktech uvedených na zmíněných oficiálních stránkách. S pozdravem Z. Nevole OÚ Živanice.
PS: budova kterou označujete jako školku je zároveň stále školou pro děti od první do páté třídy ZŠ, tedy výuku prvního stupně stále zajišťuje
--Zdenek.nevole 18. 7. 2010, 09:20 (UTC)

Děkuji za rychlou odpověď a za vysvětlení. Dopsal jsem do článku Živanice pár informací z Vašeho obecního webu a pokud budete mít chuť, můžete vlastními slovy pokračovat – určitě by to chtělo přidat informace o historii kostela, o školství a především o současnosti vaší obce. Wikipedii píší opravdu jen dobrovolníci a obávám se, že žádný dobrovolník mimo Vaši obec nebude mít dost informací, aby článek o Vaší obci doplňoval a aktualizoval. Nebojte se, že neumíte psát encyklopedii – pokud budete psát jen věcné informace, já někdo ze zkušenějších kolegů to po Vás upravíme.

Za informace o fotografii školy děkuji – opravil jsem to. Když jsem tam byl minulý týden fotografovat, tak jsem tam žádnou ceduli Základní škola neviděl, jen ze strany vybavení pro školku, tak podle toho jsme fotografii popsal. --Packa 18. 7. 2010, 16:00 (UTC)