Diskuse s wikipedistou:Reo On/Archiv 2006-1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Vítejte na mé diskuzní stránce ! - 01:33 pátek 3 květen 2024
Chcete-li mi zanechat novou zprávu, postup si zjednodušíte, klepnete-li sem

Archiv 2005

Zdravím[editovat zdroj]

Jakožto tvůrce biologických článků tě vyzývám k posouzení a hlasování o článku muchomůrka zelená, který kandiduje na zařazení mezi nejlepší články. Hlasování končí 21. 1. 2006. Děkuji předem. Cinik 08:21, 19. 1. 2006 (UTC)

Lužickosrbská wikipedia[editovat zdroj]

Pro lepší operativnost odpovídám přímo na meta stránkách pana Nepla: Nepl+. Reo + |
Hlavní stránka Lužickosrské test Wiki

Milý Reo On[editovat zdroj]

viděl sem Tvůj dopis na našé testové verse wikipedie. Děkují, že chceš nam pomoct. Myslím, že to určitě bude potřebne, však nas Lužickych Srbů je málo a tych, co tady se angažuji ješte mín :-)

Tak můžeš klidně v našé diskusi také psát česky, my to všechny rozumíme -- podobně jako ty naš jazyk.

pozdrav, Fabian Kaulfuerst alias Nepl (nepl = ertepl :-) )

Děkuji za pozdrav, už jsem tam něco vyzkoušel, věřím, že to bude poznat. Mějte se krásně. Reo + | 04:54, 12. 2. 2006 (UTC)

Ahoj Reo On[editovat zdroj]

Děkuji velice, že s tak pěkně pomohl na našich lužickosrbských stránkach! Měj se pěkně a ozvi se zas! Nepl+

Editovat?[editovat zdroj]

Milý Reo On,

chci se ještě na něco zeptat: Kdysi i v hornolužické wikipedii bylo možné, upravit i části hlavné stránky. Včil musime vždy celou hlavní stránkou editovat. V dolnolužické versi to zůstalo po starém. Co můžem dělat? Nepl+

Prosba[editovat zdroj]

Milý Reo On,

díky za odpověd. Mam ještě takovou prosbu: Snad můžeš dat obrázky pod "m:Test-WP/hsb/Budyšin - m:Budyšin" http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Wappen_Bautzen.png http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/4/47/Karte_bautzen_in_deutschland.png

Ten samý problem mame ještě pod "Sakska", chybí tam:"jednora chorhoj" (prosta vlajka) a "swjedźeńska chorhoj" (slávnostní vlajka) +

Pozdrav z Lužice[editovat zdroj]

Ahoj, Reo On, důfam, že se Ti to všechno dobře povede - držim palce! S tyma obrázkama, to už jsem udělal, šlo to. Mám ale ještě otázku: Na našé základní stránce na dole ukazuje se "kategórie", co by mělo správně znít "kategorije" - nemůžu to nikdy najit, abych to změnil ... A ještě něco: Pokud bych chtěl dat tam nový "artikl dnja", třeba "Budyšin", ale ten je moc dlouhý -- co mam dělat, aby se všechno neukazovala, ale jenom začátek? -- Tak, budu trpězlivě čekat na odpověd, však vím, že teď nemaš času ... Nepl+

Re: Good Job[editovat zdroj]

Ahoj, jsem se rozhodl, že to udělam, jako u Vás: Pro naší malou wiki asi je moc, každý den nějaký článek (= nastawk) vybrat a pozicionovat. To je líp, když tam je "Artikl tydźenja" Nepl+

Kategorie[editovat zdroj]

Ahoj, Reo On,

přidal jsem každému článku jednou nebo víc kategorii. Teď ale nevím, jak měl bych s tým obcházet, jak to můžu zaplest do hlavný stránky atd. Prosím a další pomoc z Čech (nebo z Moravy?) - Nepl+

Jak to dam nalevo?[editovat zdroj]

Ahoj Reo On, trošičku jsem si upravil svoji stránkou "nepl". Ale teď nevím, jak dám ten "Babel-template" do leva ... Snad můžeš pomoct ti? Nepl+

structurist wikipedians page[editovat zdroj]

Hi; I edited your list entry for English spelling and grammer; I hope that's alright. Cheers. 69.246.100.58 07:34, 27. 2. 2006 (UTC)

Dorazil jsem a tu to jest: Wikipedie:Tabulka barev. Cinik 18:55, 12. 3. 2006 (UTC)

Díky! To je přesně to, co jsem potřeboval. Zdar Reo + | 11:32, 13. 3. 2006 (UTC)

K naší diskusi[editovat zdroj]

K naší diskusi po ochutnávce: Bavili jsem se tam o Tvém návrhu na řešení jisté záležitosti, o kterém jsem Ti řekl, že nemůže fungovat, protože si nedokážeš představit, jak frustrující a obtížné je žádat správce o nějakou akci. Pro malou názornost Ti snad poslouží tento příklad: Dnes se přihlásí pan Jvano, protože mu vypršel 14tidenní ban za urážky, a první co je, tak mne označí za kreaturu a primitiva a komolí moje uživatelské jméno. Když na to upozorním na IRC, tak se ozvou dva správci: jeden souhlasí, že to v pořádku není, ale dodá, že jako člen arbcomu by to asi neměl prvoinstančně řešit, druhý zase prohlásí, že na tohle dnes nemá náladu. Hodím to tedy na nástěnku správců, neboť jednak nehodlám se neustále koukat na IRC, jestli se obejvil nějaký další správce, jednak jsou správci, kteří na IRC nechodí, a ještě jsou správci, kteří tam sice chodí, ale chtějí mít každou žádost oficiálně na nástěnce správců, která je koneckonců pro toto dle nich určena. Načež se nakonec objeví ten správce, co na to neměl náladu, notorického recidivistu Jvana napomene, jako by to byl nováček, co někoho urazil poprvé a mně vynadá, že si vůbec dovoluji stěžovat, a dokonce mi v podstatě vyhrožuje, abych si příště už žádnou stížnost nepodával, viz zde. S lítostí musím konstatovat, že žádat správce o zásah pro mne začíná být už stejně frustrující, jak číst ty přehršle nadávek, co na mne házejí.

Mimochodem, také mi bylo řadou správců i dalších wikipedistů vysvětlováno, že bych u těchto urážek neměl dělat refaktoring osobně, neboť to provokuje, a že to mám nechat na ostatních, někdo to určitě brzy upraví. Snažím se to respektovat. Takže když se podíváš na dotyčnou stránku, zjistíš, že tam ty urážky stále jsou. Myslím, že dalších komentářů netřeba... Cinik 17:34, 13. 3. 2006 (UTC)

Děkuji za hezké přivítání[editovat zdroj]

Pomoc bych uvítal. Před časem jsem se pokusil dát do pořádku Syntetizér. Pro nedostatek zkušeností s Wiki?, času?, odvahy? jsem skončil na půl cesty. Myslím že by bylo nejlepší:

Článek ze Syntezátor upravit a dát pod Syntetizér. Je syntéza, syntetický, syntetizovat, syntetizér. Viz en: synthesizer. Syntezátor přesměrovat na Syntetizér. Syntézátor zrušit; je to gramaticky špatně.

Uvítám jakoukoli radu či názor.

P.S. Nabídku tykání přijímám. :-) Aum 16:04, 15. 3. 2006 (UTC)

Díky za přivítání[editovat zdroj]

Děkuji za pěkné přivítání. Pochválení toho mála, co jsem tady zatím napsal je tak trochu živou vodou, které se mi jinde, zejména v práci, tolik nedostává. Navíc má člověk na Wikipedii jasno, komu bude jeho práce vlastně pospěšná. Ačkoliv mnozí poukazují na možné kolize se zákonem a nevyrovnanou kvalitu, případně jakési vzkříšení "komunistických" myšlenek, myslím si, že je velkým holdem demokratičnosti. Nemůže být zkrátka lepší, nežli společnost, která ji vytvořila, což ale přináší i jisté obavy do budoucna.. Ehm, nějak jsem se rozepsal a přitom jsem chtěl jenom poděkovat za přivítání a za nabídku pomoci. Budu-li cítit potřebu, jistě se ozvu.

 S hezkým pozdravem Edmund

Ahoj Reo On, pokusila jsem se vytvořit heslo Říše (bez území). Co Vy na to? Zdraví Di

Říše je (především v minulosti) velký státní celek, který se zpravidla skládá z vícero politických, územních nebo etnických celků, nacházejících se v různém stupni závislosti.

V historiografii se pod pojmem říše často rozumí středověká římská říše nebo novodobé německé císařství, v obecné mluvě pak Hitlerovo Německo.

Český výraz říše pochází z německého Reich. Původním latinským termínem pro říši bylo imperium. Toto slovo vyjadřovalo v klasické latině rozkaz nebo vrchní velení, odtud se stalo výrazem pro vrchní vládní moc a přeneseně také pro území podléhající vrchní moci - říši.

V přeneseném smyslu pojem říše vyjadřuje nejvyšší systematickou kategorii, například souhr všech živočichů (živočišná říše) nebo rostlin (říše rostlin). Přeneseně se používají též výrazy jako říše možnosti - nemožnosti, říše snů, říše kouzel apod.

Kultivarxvarieta[editovat zdroj]

Ahoj Reo, koukal jsem,že si reagoval na diskuzi k článku varieta. Já jsem ho mírně rozšířil, ale na podobnou akci u kultivaru mě už nezbyla šťáva. Nechtěl by ses na to jako biolog podívat a zahýbat s tím trochu?--Juan de Vojníkov 15:15, 28. 3. 2006 (UTC)

Dobrá, podívám se na to.Vlastně jsem stejně chtěl a teď mám ještě o jeden důvod víc. Ahoj Reo + | 15:52, 28. 3. 2006 (UTC)