Diskuse s wikipedistou:Milda/Archiv01

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Koukám že už na wikipedii přispíváte už nějaký pátek a nikdo Vás nepřivítal. Proto vítejte! :-) --Hypertornado 15:20, 28. 4. 2006 (UTC)


Dobrý den, proč jste mi prosím Vás smazala ty   za předložkami? Vždy jsem si myslel, že předložky nemají co dělat na konci řádku. Jinak samozřejmě děkuji za opravení článku Holografie. --D1ce 16:02, 30. 4. 2006 (UTC)

  jsem smazal za předložkami slabičnými (nad, po a jiné), ty mohou být na konci řádku. Pravopisná pravidla doporučují nenechávat na konci řádku pouze předložky neslabičné (k, s, v, z), typografická pravidla to rozšiřují i na jednopísmenné předložky (u, o) a spojky (a, i) – v těchto případech jsem nedělitelnou mezeru ponechal, přestože většina autorů (včetně mě) je na wikipedii nepoužívá. (Na webu, který spravuji a veškeré články na něm procházejí mýma rukama, ale   používám všude, kde je to nutné nebo vhodné. Doufám, že časem půjde u webových prohlížečů takové chování „zapnout“.) Více také na Wikipedie:Typografické rady#Mezery a Jazykové poradně ÚJČ. Jinak díky za velmi pěkný článek. --Milda 16:41, 30. 4. 2006 (UTC)
Tak to tedy netuším, proč mě učitelka češtiny kárala pokaždé, když jsem jakoukoliv předložku nechal viset na konci řádku. Jinak díky za objasnění. --D1ce 22:07, 30. 4. 2006 (UTC)

základní číslovka se píše bez tečky![editovat zdroj]

Díky za informaci! Zas jsem o něco vzdělanější!--Aum 23:04, 5. 7. 2006 (UTC)

Zdravím, zrušil jsem {{Etapový závod vpravo}} a umožnil zarovnání parametricky v {{Etapový závod}}. Pro detaily vizte tamní diskusi. Díky.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 15:43, 29. 7. 2006 (UTC)

Opravy odkazů[editovat zdroj]

Rád bych vám moc poděkoval, že jste se také zapojil do oné titěrné, leč velmi potřebné práce s opravováním odkazů. Je to velice záslužná práce. Mám jednu drobnou prosbičku: pokud na základě toho seznamu někde opravujete odkaz, vložte, prosím, do shrnutí text link fix - používá se to ze statistických důvodů. Děkuji.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 10:58, 4. 8. 2006 (UTC)

Díky za upozornění. Beru na vědomí. --Milda 11:01, 4. 8. 2006 (UTC)

Omlouvám se, že s tím ještě otravuji: to link fix by tam mělo být zcela samotné. Tj. editujete-li sekci, je nutné odstranit celý text v /* */ závorkách. A pokud děláte i jiné úpravy, tak pokud nejsou zcela markantní (např. jen typo), tak ten popis oprav také vypusťte. Statistika je z provozních důvodů vedena jen pro čisté shrnutí link fix. Díky moc za spolupráci.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 11:10, 4. 8. 2006 (UTC)

Šablony při vandalismu[editovat zdroj]

Za tohle bych použil spíš {{experimenty2o}} než jen experimenty... --egg 21:00, 2. 9. 2006 (UTC)

Díky, příště to tak udělám. V náhledu jsem tam měl obě šablony a váhal jsem, kterou použít; nakonec jsem se rozhodl pro {{experimenty}}, protože {{experimenty2o}} jsem i podle identifikátoru chápal jako určenou pro opakovaný vandalismus. --Milda 21:07, 2. 9. 2006 (UTC)
Na této stánce jsem sice náhodně, když jsem se chtěl podívat na uživatele, který po mě opravil jeden odkaz, ale když už jsem tady... Myslím, že jste pro poprvé skutečně použil šablonu správnou, moje zkušenost je taková, že u řady začínajících vandalů to k jejich zamyšlení naprosto stačí. Navíc odkaz na uvítací stránku může v některých případech mít za následek i změnu postoje v konstruktivní přispívání. Výhrůžky může být užitečnější si schovat pro později. Jan.Kamenicek 08:36, 21. 9. 2006 (UTC)

Díky za typo u Britských panenských ostrovech.--PaD 23:36, 21. 11. 2006 (UTC)

Jak se hledá "id" ve filmových databázích?[editovat zdroj]

Zdar. Chtěl jsem to u Řandy udělat tak jak to je teď, ale nepřišel jsem na to.--Ervinpospisil 09:12, 28. 11. 2006 (UTC)

Ahoj. Obvykle je to nějaké číslo v adrese stránky, i když to jako ID nebo id není v adrese přímo pojmenováno. Na ČSFD je to číslo za otazníkem (php?1234), na IMDB číslo v zápise /tt123456/ pro titul nebo /nm123456/ pro jméno. --Milda 09:17, 28. 11. 2006 (UTC)

Správce Danny B.[editovat zdroj]

Dobrý večer, při hlasování o potvrzení práv správce pro wikipedistu Dannyho B. jsem si všiml nejen vašeho hlasu pro. V Dannyho zdůvodnění jsem našel především nesmírné množství sebepochvalných bodů, ale oproti tomu jediný nenápadný odkaz chyby. Ten vede na stránku žádosti o komentář, kterou si Danny napsal sám podle svého pohledu. Kdybych neznal situaci, měl bych skutečně dojem, že Danny B. po půl roce svého správcovství skládá účty. Ale v Dannyho zdůvodnění chybí zmínka o tom, že byl po svých činech k potvrzení práv správce několika wikipedisty vyzván, nebo zmínka o běžící arbitráži ve věci zneužití správcovských práv právě Dannym B.. Rád bych vás proto poprosil o důkladné zamyšlení, zda Danny B. pro svou činnost skutečně potřebuje správcovská práva. Dělá spoustu užitečného, ale zároveň je mu řada věcí vytýkána.

Pokud byste po svém zamyšlení změnil názor, můžete hlas do konce hlasování změnit, stejně tak se můžete hlasování zdržet v případě nejistoty. Nebudu mít problém, pokud se přesto rozhodnete hlas pro Dannyho B. zachovat. S pozdravem --Adam Hauner 22:26, 28. 12. 2006 (UTC)

Skotští básníci[editovat zdroj]

Knihu o které Žížal mluvil jsem nenašla (kouknu ještě v knihovně u hrocha) jedině co jsem našla je Slovník se šíleným názvem - ISBN 80-7277-131-0, co jsem koukala, tak to není moc podrobné. Ze starší literatury je tu v němčině slovník, zdá se být podrobný, ale je z roku 1896, to je asi nesehnatelné a navíc nic moc novinka. Já myslím, že nejdostupnější zdroj bude asi Encyclopedia Britannica. Když jsem kdysi hledala něco okrajového v americké literatuře, tak anglická wikipedie měla řadu chyb, nebo se alespoň lišila od ostatních zdrohů, proto doporučuji být s wikipedií jako zdrojem velmi opatrný. Na Internetu je to sice často citováno, ale většinou jen v případech, kdy je ti dost jedno, jestli je to dobře - to jen osobní zkušenost s využitím wikipedie při věcech na okraji zájmu. Tak jsem moc nepomohla, ale přeji mnho štěstí do nového roku. --Vrbova 14:07, 31. 12. 2006 (UTC)

K diskusi Amway[editovat zdroj]

Omlouvám se mildo, ale odkaz na euromonitor tam je vložený. Jediné co je možné ještě udělat je doplnit přesnější umístění...Amway je součástí holdingu Alticor.--DiamDav 18:01, 3. 3. 2007 (UTC)z Wikipedista:Milda přesunul --Japo ¿ 19:07, 3. 3. 2007 (UTC)

Díky za opravy[editovat zdroj]

Mé dnešní editace filmových šablon byly nějaké zmatené =( Ač si opravdu nejsem vědom toho, že bych text mezi různými šablonami přenášel, podle historie jsem zjevně byl původcem těch nešťastných změn. Díky za jejich opravu. --Adam Hauner 09:34, 12. 3. 2007 (UTC)

presun linku[editovat zdroj]

zdravim, udelal/a jsi presun linku a ten je ted nefunkci. ppokusil jsem se o revert a ten nepomohl. stale nefunkci. proc jsi provedl/a zmenu na nefunkci link? muzes to prosim vratit zpet do puvodniho stavu a nebo z provoznit. Pmp

Jeb Bush[editovat zdroj]

Kalendar mam v pohode. K volbam jsem sel v listopadu a pokud vim on prohral. Takze je ta informace stara 6 mesicu. De facto nastoupil novy guverner 11. ledna po navratu ustavnich cinitelu ze "zimnich prazdnin" Pmp

Není to spam[editovat zdroj]

estránky Moniky Absolonové opravdu nepovažuji za spam. Podívejte se na ně a zjistíte, že nejsou žádnou reklamní propagandou a čtenáři wikipedie se na ní mohou dozvědět mnoho zajímavých věcí, které z nějakého důvodu nabyli přidány na stránky oficiální, popřípadě najít i některé materiály, které byly vytvořený přímo pro abs.estránky. Proto prosím, aby byli mezi odkazy vráceny. Crazy

Práva správce na Wikicitátech[editovat zdroj]

Ahoj, zdá se, že v posledních měsících došlo ke zostření politiky ohledně přidělování práv byrokratů a tak zřejmě budeme muset najít ještě o něco větší podporu tvé žádosti o práva správce a potom přeci jen požádat na metě. Čili se to zase komplikuje. Ach jo. Kdo tohle mohl tušit. --Martin Kozák 22:18, 8. 6. 2007 (UTC)

Pozvánka do WikiProjektu Sport[editovat zdroj]

Milý kolego, abychom vylepšili úroveň článků o sportu, připravujeme wikiprojekt Sport. Protože jste v minulosti opakovaně psal nebo editoval články se sportovní tematikou, prosím, navštivte náš projekt, pročtěte si zatím, čím by se měl zabývat, pokud tam v obecné rovině něco chybí nebo přebývá, napište svůj komentář a případně se přihlašte do zatím krátkého seznamu jeho účastníků. Těšíme se na spolupráci, za účastníky Okino 21:37, 7. 7. 2007 (UTC)

WIKICITÁTY - heslo dítě[editovat zdroj]

Než jsem se pokusil dát svému dílku nějaké rozumné grafické rozhraní, tak jste mi do toho vstoupila a celý mi to překopala. Což takhle posečkat až se na článku autor vyřádí sám... Ztratil jsem tímto Vaším zásahem nějakou hodinu editační práce, což není zrovna činnost při které bych nadskakoval blahem... takže díky :-(( --Zdenek69 23:43, 10. 7. 2007 (UTC)

Sorry za zbytečnou práci, ale vycházím z obvyklé praxe na Wikipedii a předpokládám, že i sesterských projektech, kdy se používá náhled a ukládá se až na konci. Např. text v šabloně {{Náhled}} na Wikipedii (možná je to i jinde) říká: „Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit.“ Stránka se mi jevila jako z vaší strany dokončená, ani ve shrnutí předešlých editací nebylo uvedeno, že na tom hodláte pracovat, a před uložením mé úpravy jsem se ještě ujistil, že stránka nebyla od času 00:52 CEST znovu uložena. Takže se ještě jednou omlouvám, ale nemohu zaručit, že se vám to nestane někdy příště, třeba na jiné stránce a od jiného kolegy, znovu.
Při té příležitosti bych se rád zeptal, z jakého zdroje pocházejí citáty na stránce q:Dítě. Je to z více zdrojů, nebo z jednoho, případně kterého? Díky. --Milda 00:03, 11. 7. 2007 (UTC)

OK Vše je v pohodě.. asi tam najdeš více chyb, teprve se to učím. Jinak mým zdrojem je internet, ponejvíce "citaty.cz" ... díky za korekturu --Zdenek69 02:45, 11. 7. 2007 (UTC)

Milý kolego, prosím vyjádři se k návrhům na arbcomwiki, jak specifikováno na tamní Tvé diskusní stránce. Děkuji. Okino 00:30, 25. 7. 2007 (UTC)

Wikicitáty[editovat zdroj]

Čau Mildo. Díky, že rediguješ mé příspěvky na Wikicitátech a rád bych tě poprosil o informaci. Mám fakt hokej v interwiki. Když např. zakládám nového autora, mohu interwiki "obšlehnout" z wikipedie? --Zdenek69 19:27, 9. 8. 2007 (UTC)

Ahoj, to právě takhle nejde. Interwiki vždy slouží k mezijazykové navigaci v rámci jednoho projektu, tedy z článku na české Wikipedii na odpovídající stránky na anglické, německé atd., ale opět Wikipedii. Do stránek na Wikicitátech je nutné vkládat interwiki nalezené na jiných jazykových doménách Wikiquote, jinak to nebude fungovat. Hledám je tak, že do Googlu zadám dotaz např. Edward Gibbon site:wikiquote.org, ve výsledku kliknu na některou z nalezených stránek (např. hned na první nalezenou en:Edward Gibbon), odkaz na ni vložím dolů na českou stránku a z anglické stránky potom vykopíruju interwiki na ostatní jazyky. --Milda 19:42, 9. 8. 2007 (UTC)

Super díky. Ještě jedna věc. Již jsem založil stránku " Murpyho zákony", ale přibrzdi jsem, protože si nejsem jist autorskými právy. Můžeš poradit?--Zdenek69 08:07, 10. 8. 2007 (UTC)