Diskuse s wikipedistou:M0R9H1n

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Především bych vás chtěl upozornit, že v případě, že si někdo založí uživatelské jméno MOR9H1n, M0R8H1n, MOR9H1m, M0R8Hln, NOR9H1n aopod, tak je dost možné že si jej mnoho uživatelů může splést s vámi - toto uživatelské jméno takové praxi samozřejmě usnadňuje cestu. Mohly tu být právě tyto problémy, a jiné uživatelské jméno je samozřejmě efektivně(ji) řeší (na varianty typu Jirka V. asi těžko vymyslíme nějako napodobeninu). Dalším problémem je samozřejmě oslovování na diskuzích a podobně, M0R9H1ne asi nebude to pravé ořechové. Takže v zájmu hladkého běhu věcí vám více než doporučuji změnit si jméno na něco hezčího jak pro vás, tak i pro nás :-) --Aktron (d|p) 14:55, 19. 3. 2007 (UTC)

Vítám v české Wikipedii a připojuji se k Aktronovi. Mohu Vás přejmenovat třeba na toho "Morphina", čímž Vašemu účtu zůstanou připsány dosavadní editace, stačí abyste postupoval dle Wikipedie:Uživatelské jméno#Změna uživatelského jména. Děkuji předem za pochopení a vstřícnost vůči ostatním wikipedistům. --Luděk 15:42, 19. 3. 2007 (UTC)
Zdravím Vás též a ještě jednou díky. Jak již jsem uvedl v e-mailu, který jsem zaslal Vašemu kolegovi, nehodlám se svým pseudonymem dělat jakékoli změny. Můj podpis jsem zjednodušil do čitelného tvaru a to musí stačit. Ostatně přečtěte si laskavě mou osobní stránku, kde se ke svému pseudonymu vyjadřuji. Nechci tu vyvolat zbytečný spor, ale tento pseudonym jsem si zvolil tak výstřední proto, protože jsem výstřední. Samozřejmě pokud se přidá více takových jako Vy, jsem ochoten o změně diskutovat. Pochopte ale i Vy, že změna mého pseudonymu se odrazí na spoustě věcí kolem mne, protože nehodlám používat nějaký jiný jenom pro to, že se někomu nelíbí. Berte to jako součást mého já. Budete-li mne respektovat, budu Vám vděčný. --Morphin 15:52, 19. 3. 2007 (UTC)
Děkuji za odpověď, nicméně se mi zdá, že si nerozumíme. Vaše uživatelské jméno není vhodné, je u něho nedostatečná rozlišovací schopnost, viz Wikipedie:Uživatelské jméno#Nevhodná uživatelská jména. Že jste si změnil podpis, je sice hezké, ale na stránce posledních změn a v historii stránek je uloženo uživatelské jméno, nikoliv podpis. Proto je nanejvýš žádoucí, abyste zde byl registrován pod jiným jménem. Tak jako věřím, že lidé věkem blízcí pubertě znají ten kód 3=E, 8=B, 1=I a nepředstavuje pro ně žádný zvláštní problém, zkuste se na oplátku vžít do kůže osob důchodového věku (a i tací jsou zde platnými přispěvateli), pro které je takové jméno skutečně nepřehledné, nečitelné. Jsou tedy dvě možnosti - buďto se nedohodneme, a pak bude toto konto trvale zablokováno, nebo se dohodneme, a já Vás přejmenuji. Pochopitelně bych rád, kdybychom se dohodli. Postup přejmenování jsem uvedl výše. --Luděk 16:15, 19. 3. 2007 (UTC)
Nenechám se urážet od někoho, koho jsem osobně neviděl. Puberťák je tušímže teenager, což znamená 13-19 let. Do této kategorie nespadám. Doporučil bych Vám, aby jste si přečetl článek Wikipedie:Buďte laskaví k nováčkům. Zvláště pak bod 6. Vím, že zde působíte již nějakou dobou, ale zřejmě jste tento článek opomenul. Nebudu citovat, nemám to zapotřebí. Osoba, která mne urazí, ohání se nějakými pravidly a bezprostředně po mé registraci usiluje o to, aby mne nějakými restrikcemi usměrnila, byť k tomu není důvod, je podle mne hlupák. Wikipedie není jenom pro důchodce, takže toto bych taktéž nechal stranou. Zaráží mne Váš postoj k této věci. Běžte psát své kvalitní články a mne nechte psát ty mé. Já si trvám na svém a nehodlám publikovat pod jiným jménem. Blokací to samozřejmě vyřešíte, tak honem do toho, ať už jsem pryč. Příjde mi to z Vaší strany trapné, vzhledem k tomu, jakou máte autoritu. A víte jak se to říká: "Komu se to nelíbí..." zbytek si domyslete sám, nechcí být sprostý. Co se týče znaků, které jsem použil jako zástupné znaky pro písmena, tak ty se běžně používají v užším okruhu lidí, do kterého vy zjevně nespadáte. Kdybych měl arabské jméno, tak mi taky řeknete, že to je nesmysl a matoucí? Je pravdou, že to je jistý underground, ale nemyslím si, že by to mělo dopad na kvalitu mých publikovaných nebo upravovaných článků. Pozn. Kdybyste mne nepřirovnal k nějakým teenagerským cucákům, třeba bych se byl o tom ochotný bavit. Zkuste se vžít do mé situace. Děkuji --Morphin 16:35, 19. 3. 2007 (UTC)
Omlouvám se, pokud jsem se Vás osobně dotknul tím "věřím, že lidé věkem blízcí pubertě znají ten kód". Nebylo to míněno jako urážka, nadávka či narážka, že jste snad puberťák. Mrzí mne, že jste si to vztáhl na sebe, ale - když to teď opět čtu - uznávám, že to tak mohlo vyznít a ještě jednou se upřímně omlouvám. Chtěl jsem tou formulací říci, že znalost tohoto kódu klesá s rostoucím věkem. Takže zatímco dejme tomu lidé věku studentského s tímto kódem zřejmě zpravidla problém nemají, tak pro střední generaci je už méně čitelný a u tzv. seniorů je tento zápis zpravidla nečitelný.
Problém Vašeho nevhodného uživatelského jména přetrvává a opravdu na Vás apeluji, abyste si zvolil vhodné uživatelské jméno, na které bych Vás mohl přejmenovat. Důvody i postup jsem uvedl výše. Děkuji za pochopení. --Luděk 16:58, 19. 3. 2007 (UTC)
Omluvu přijímám. Obratem se Vás ptám, z jakého důvodu by mé jméno mělo či nemělo být matoucí? Btw. v pravidlech není mezi nevhodnými zrovna můj případ. Nechcete to nechat rozsoudit někoho jiného? Upřímně Vám říkám, že buďto budu publikovat pod svým jménem a poté se uvidí, nebo nebudu publikovat vůbec. Rozhodněte se prosím dle Vašeho zdravého uvážení. V případě druhé varianty mi to přijde poněkud kontraproduktivní, ale co nadělám. Pravidla jsem já nevymýšlel a můj výklad je poněkud jiný. Vysvětlete mi prosím podrobněji pojem matoucí jméno. Děkuji. --Morphin 17:09, 19. 3. 2007 (UTC)
A ještě na závěr... Pokud já vím, tak je to pouze doporučení a ne závazné pravidlo. --Morphin 17:21, 19. 3. 2007 (UTC)
Že ono jméno není zcela vhodné, jste věděl už v okamžiku, kdy jste si ho zakládal a psal jste na svou uživatelskou stránku slova: "Na úvod bych chtěl ubezpečit všechny nenechavce, kteří mne okamžitě napadnou za nevhodné uživatelské jméno, že toto jméno není výsměch ani provokace, nýbrž mou osobou používaný, jedinečný pseudonym. Je pravdou, že vypadá poněkud zvláštně, nicméně nehodlám ho měnit jenom kvůli konzervativcům a šťáralům. V případě, že bude mít kdokoli výhrady k mému extravagantnímu pseudonymu, jsem ochoten vést diskuzi na toto téma, ale upzorňuji, že se za něj budu bít až do poslední chvíle. ;)" Skoro to až vypadá, že jste si založil toto jméno s cílem vyvolat polemiku.
Aktron se snažil v diskusi o dohodu, já se snažil v diskusi o dohodu, ale Wikipedie není diskusní fórum. Proto Vás naposledy prosím, abyste si zvolil vhodné uživatelské jméno, na které Vás mohu přejmenovat. --Luděk 18:20, 19. 3. 2007 (UTC)

Zásadně nesouhlasím, aby byl M0R9H1n blokován, nucen měnit svůj NICK nebo mu byl zrušen jeho účet. Potom by se musela udělat revize u všech uživatelů. Např. uživatelé Str a Stv se Vám nepletou? Pokud někdo použije uživatelské jméno MOR9H1n, M0R8H1n, MOR9H1m nebo M0R8Hln, tak to řešte s ním a ne s M0R9H1nem. --Jiří Novotný 14:55, 3. 4. 2007 (UTC)

Samozřejmě, rozlišitelnost u třípísmenného, sedmipísmenného a dvanáctipísmenného jména je na zcela jiné úrovni. A samozřejmě v tom hraje roli i to, zda-li jsou tam slabiky nebo pouhá kombinace písmen naznačující něco jiného. ALe to už tady ostatně již bylo uvedeno. --Aktron (d|p) 15:01, 3. 4. 2007 (UTC)

vysvetleni[editovat zdroj]

Bohuzel jste neprijal mirove reseni a rozhodl jste se svuj wikizivot zasvetit boji za toto, pokud se vec nepodari vyresit klidne, nezbyva nez silove reseni. Dekuji za pochopeni --Vrba 18:39, 19. 3. 2007 (UTC)

Dobrý den pane Vrba,

v jistých věcech s Vámi a s Vašimi kolegy nemohu souhlasit a ještě jednou apeluji na to, že výše zmíněné porušení jakýchsi pravidel je naprostý nesmysl vzhledem k tomu, že se jedná o doporučení a ne závazné pravidlo. Ostatně se podívejte sám. V případě, že se mýlím, tak mne prosím opravte, ale nejsem "tatar". Nechci jít proti pravidlům této velmi kvalitní encyklopedie, ale proti lidem, kteří si hrají na pány bohy tohoto systému, kteří bazírují na takových detailech, jako je jméno, pod kterým chci publikovat. A ještě to odůvodnit tím, že "důchodci to nezvládnou". Nejsem tady kvůli důchodcům, ale kvůli lidem. Ostatně z definice Wikipedie vyplývá, že, cituji, Wikipedii mohou vytvářet všichni uživatelé Internetu – včetně Vás – kteří mají zájem spolupracovat.. Já ale spolupracovat bohužel nemůžu, protože se neřídím doporučením. Trochu mi to tu zavání byrokracií a komunismem, když mi něco doporučíte, ale mlčky to vlastně vyžadujete. Mám tedy právo volby, nebo ne? Na jednu stranu si stanovíte pravidla, ale potom ani nevíte, co je v nich napsáno. To, že se výše zmíněným doporučením řídí většina je mi vcelku jedno, když mám možnost toto doporučení ignorovat a ještě uvést mé důvody, které nejsou zase tak obtížné na pochopení. Nejsem žádná ovečka ve stádu, která jak se říká "drží pysk a krok" (slušně řečeno). A co se týče mého "boje", jak jste uvedl společně se svými kolegy, tak to je naprostý nesmysl. Nejsem potížista a jestli si to o mne teď myslíte, tak je to smutné. Snažím se akorát o to, aby Wikipedie byla to co má být a bojuji proti bezpráví uživatelů, což by udělal každý. Na mém jméně mi záleží a jak už sem uvedl, nehodlám na tom nic měnit. Jestli mi zablokujete přístup, ukážete tím akorát ostatním svou omezenost. Ostatně pokud to uděláte, tak určitě s ledovým klidem vymažete moji historii této diskuze, takže si nedělám žádné iluze. Btw. myslím si, že diskuze vedené zde jsou primárně můj problém, takže toto považuji za OFF TOPIC a jak vy říkáte, "zklidníme se". S pozdravem --89.102.30.67 22:01, 19. 3. 2007 (UTC) PS: Jan Hus vs. m0R9H1n? What's the different?