Diskuse s wikipedistou:Koky

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Jakub Holzer (WMCZ) v tématu „Wikifotografové

Soubor:Závist 1024x768.jpg[editovat zdroj]

Dobrý den, mám k vám dotaz: opravdu jste autorem leteckého snímku Závisti (Soubor:Závist 1024x768.jpg)? Jestli ne, je podkladový leteck snímek také uvolněn jako volné dílo? Jestli ne, nelze letecký snímek, do kterého jste zakreslil hranice opidia do public domain uvolnit. Tlusťa 21:35, 8. 9. 2006 (UTC)

RE: Soubor:Závist 1024x768.jpg[editovat zdroj]

Dobrý den. Ziskal jsem ho z volně přístupného sowtware Google Earth Free Version. Na webu http://earth.google.com se k legalnosti využití obrázku vyadřují takto : "We're flattered to hear that you're further incorporating Google Earth into your online world. You can personally use an image from the application (for example on your website, on a blog or in a word document) as long as you preserve the copyrights and attributions including the Google logo attribution." Z naásledujícího zdelení jsem usoudil že využití pro Wiki je legalní. Pokud jse mýlím tak se omlouvám a obrázek odstraním. Dekuji za vecnou připomínku.

Při pohledu na obrázek je jasné, že jste toto licenční ujednání hrubě porušil, tedy použití obrázku je nelegální. Případné dotazy rád zodpovím --Zirland 18:14, 9. 9. 2006 (UTC)


Období pravěku[editovat zdroj]

Chtěla bych Vás jen upozornit na systém pro pravěká období, s kterým jsem začala s archeologií na wiki (on archeologii tady nikdo nedělá, tak jsem si systém vymyslela sama). Jde vlastě o souběžné typy články, např. pod heslem Doba bronzová by měl být souhrn vývoje doby bronzové ne na našem území, ale nejméně v Evropě (ideálně jakýsi souhný přehled bádání ve světě, ale nevím, kdo by to prakticky udělal). K vykrytí doby bronz. na našem území by mělo sloužit heslo Doba bronzová na území České republiky (doufám, že do budoucna začnou vznikat i hesla typu Doba bronzová na území Slovenska, Bulharska atd.). Bylo by tedy dobré do hesel typu Eneoplit dávat jen informace neobecnějšího rázu a znalosti z území ČR dávat do hesla Eneolit na území České republiky apod.--Grw 09:38, 14. 9. 2006 (UTC)

RE:Období pravěku[editovat zdroj]

Ok. Chapu kam tím směřujete, chce to urcitý system vynasnažim se. 11:49, 14. 9. 2006

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Díky za vaše příspěvky, chci vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času.

Stává-li se vám, že na shrnutí často nechtěně zapomínáte, můžete si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém vám každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene.

Děkuji za pochopení. Daniel Šebesta (diskusepříspěvky) 10:53, 14. 9. 2006 (UTC)

RE: Dik za info, priste si budu davat veci pozor abych na to nezapomel. Koky 13:39, 14. 9. 2006 (UTC)

Lze nastavit automatické připomínání (viz druhý odstavec mého předchozího příspěvku). Daniel Šebesta (diskusepříspěvky) 11:42, 14. 9. 2006 (UTC)

RE: to jsem udělal hned co jsem si prečetl váš 1příspěvek. Koky 13:43, 14. 9. 2006 (UTC)

obrázek beze zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Zp 15:38, 17. 9. 2006 (UTC)

RE: opraveno, dik za info Koky 21:30, 17. 9. 2006 (UTC)

Obrázky Vladaře[editovat zdroj]

Ahoj, u souborů Soubor:Vladar 206 jpg.jpg, Soubor:Vladar 101 jpg.jpg a Soubor:Vladar pudoris.gif uvádíte, že Wikipedie má povolení tyto soubory používat. Jestli je to uvedeno někde na webu, doplňte prosím odkaz na toto povolení nebo ať držitel práv pošle e-mail se svolením do OTRS. Bez povolení bohužel nelze tuto licenci přijmout. Díky za pochopení. Tlusťa 14:22, 17. 11. 2006 (UTC)

Tohle doplním --Zirland 14:23, 17. 11. 2006 (UTC)

Čeština[editovat zdroj]

Sorry, ale chtěl jsem jen taktně upozornit, že čeština není asi tvá silná stránka ;-)) U Třísova je minimálně 10 pravopisných chyb, kdo to má opravovat? --COH 21:30, 21. 12. 2006 (UTC)

Tohle ale neni vubec vhodny zpusob upozorneni. Mnohem lepe investovana energie by bylo opraveni zminenych chyb! Adam Zivner 21:38, 21. 12. 2006 (UTC)
Asi není, ale v takovém případě by si to autor měl hlavně po sobě přečíst (nebo to nechat kontrolovat automatem) - nejde o překlepy, ale o hrubky ;-(
Změna byl samozřejmě jen žert; bohužel nepodařený, měla tam být ještě nižší stupeň ;-))) --COH 22:08, 21. 12. 2006 (UTC)
Ok, nikdo neni dokonaly, nekteri wikipediste vytvareji nove hesla, jini je pak kontroluji a opravuji. Editace cizi uzivatelske stranky (a obzvlaste takova) je povazovana za poruseni soukromi a wikietikety (sice to tam neni napsane, ale je to tak :)). Adam Zivner 21:51, 21. 12. 2006 (UTC)
Vy byste si to teď měl po sobě asi taky přečíst. Základem spolupráce na Wikipedii je korektní chování ke všem a ne vandalizace cizí stránky, jako bylo tohle. Úsilí se dalo jistě vynaložit lépe a nemuselo zaměstnat další 2 lidi na řešení tohohle. Zanatic ʡ 21:52, 21. 12. 2006 (UTC)
OK, navrhuji nějaké exemplární potrestání tohoto vandalismu!!! (a smazaní této plodné diskuze) --COH 22:08, 21. 12. 2006 (UTC)
Nemám rád mazání diskuzí. Netrestat, naučit! Zanatic ʡ 22:16, 21. 12. 2006 (UTC)

RE: Mých chyb a nedostatků jsem si plně vědom a vaše upozornění ohledně pravopisu si beru s srdci. Ale tvůj způsob vyjádření je dosti nešťastný. Každý wikipedista má svoji stránku na které se představuje, tato stránka je dle mého názoru jedinečným "vlastnictvím" daného uživatele a nikdo by neměl ji jakkoli editovat (krom případů kdy je tato stránka v rozporu z pravidly chování na wiki). Nechápu proč si nepoužil vhodnější formu jako je třeba upozornění v diskuzi? Tím by nevzniklo toto nedorozumění.
Mimochodem "veřejné" degradování mé schopnosti komunikovat mateřským jazykem mě hluboce uráží.
Tímto pro mne celá záležitost končí a nehodlám se k ní dále vyjadřovat. Nemíním marnit čas tlacháním o ničem na úkor mojí činnosti na wiki.


S přáním pěkného dne (a Veselých vánoc :-)) --Koky 07:59, 22. 12. 2006 (UTC)

Omlouvám se Ti, netušil jsem, že tě to tak urazí, měl to být žert, který si hned opravíš. Prostě taková 4 z diktátu...
Držím palce do další práce! --COH 22:10, 22. 12. 2006 (UTC)

Dik za omluvu GL&HF --Koky 01:19, 23. 12. 2006 (UTC)

Problematický obrázek[editovat zdroj]

Dobrý den, ačkoli Wikipedie vítá obrazové příspěvky, bohužel nemůžeme přijmout materiály chráněné autorskými právy (jako jsou plakáty, obaly DVD, screenshoty, loga a obchodních známky a podobně) bez souhlasu majitelů práv. Vámi nahraný obrázek Soubor:Starcraft.jpg proto byl (či bude) z Wikipedie smazán. Máte-li svolení jeho autora k zveřejnění pod svobodnou licencí, nahrajte jej znovu, uveďte tuto skutečnost v popisu a soubor označte odpovídající licencí ze stránky Popisky licence souborů. Podrobnější informace o licencích naleznete na Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů, eventuálně se obraťte přímo na mě. S pozdravem --Tlusťa 07:32, 15. 6. 2007 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Oppidum Stradonice, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Je mi to líto, ale napřed jsem ten článek upravoval, pak jsem jel do Nižbora a tu ceduli jsem viděl a je to z ní dle mého názoru opsáno. Nicméně ten text té cedule může ale být veřejný. Já to ale nevím, ať to tedy prověří ti, co tomu rozumí. --Juan de Vojníkov 07:26, 13. 7. 2008 (UTC)


No nevim jak na to mam reagovat. Ve Stradonicich jsem nikdy nebyl. Nevim tedy co je na te ceduli napsano. Ty jsi se omezil pouze na konstatovani poruseni autorskych prav a odkazali si se na fotografie na kterych nebylo bouzel nic poznat. Jelikoz nebyly pridany konkretni releavntni dukazy o podobnosti textu, nemuzu se k danemu problemu vyadrit. Pouze se omezim na konstatovani ze texty mohly byti podobne. Zdroju je bouzel v techto pripadech malo. Jedna se pouze o doborne clany nebo publikace ( napr. Keltove a Cechy od autoru Rybova a Drda v nakladatelstvy Academia), nebo o samotne archeologicke spravy z kterych jsem cerpal.

Zalozim vyse uvedeny clanek znova a lepe aby uz nevyvstaly zadne pochybnosti o moznem konfliktu se zakonem ;) --Koky 27. 7. 2008, 12:22 (UTC)

nečistota na fotce[editovat zdroj]

Zdarec. Hele, na http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Lazanky.JPG jsem našel nějakou skvrnku nad tou kapličkou. Mohl bys to prosím zkusti nějak odstranit? :-) --Kirk 3. 12. 2008, 19:07 (UTC)

RE: To neni necistota ale ptak, ktery se tvari jako necistota. ;) Odstraneno. Koky 4. 12. 2008, 08:03 (UTC)

Milý kolego, rád bych Vás požádal, zda byste nemohl změnit barvu čísel na obrázku Zavist.png

- v této podobě jsou téměř nečitelná. Sám bych to uměl jen přes Powerpoint, což není moc čisté řešení. Díky předem! --Sokoljan 24. 4. 2011, 14:58 (UTC)


Pokusil jsem se splnit vaše přání. Snad se mi to povedlo. Jsem si vědom, že obrázek není moc dobrý (narozdíl od ostatních - Hrazany, Třísov, které se povedly lépe), ale víc s tím dělat nemohu. Originální obrázky již nemám.

S přáním pěkného dne Koky 30. 4. 2011, 20:12 (UTC)

Děkuji za rychlou odpověď a za Vaši snahu. Nicméně výsledek není úplně "ono" a pokud proti tomu nebudete nic mít, udělám do obrázku černá čísla prostě Powerpointem. Srdečně Váš --Sokoljan 1. 5. 2011, 19:36 (UTC)
Nic proti tomu nemám, jedná se o volné dílo. Koky 2. 5. 2011, 11:54 (UTC)

Wikifotografové[editovat zdroj]

ahoj, zdravím všechny z vás, kteří fotíte/fotili jste pro Wiki, tady Kuba Holzer, od listopadu manažer pro multimédia v české Wikimedii.

---Pokud vám tato zpráva přišla 23.11. nebo potom, znamená to, že vám píšu přes Wikipedii a nemám váš email. Pošlete mi ho prosím, abych vás zařadil do databáze wikifotografů, kterou vytvářím a mohl vás oslovovat hromadně.---

Budu mít na starost vás - komunitu wikifotografů, organizaci různých (foto)akcí a taky projekt GLAM. Budu vám také občas psát o foto-novinkách, akcích etc. (Na konci mailu je seznam fotografů. Pokud tam nějaký váš kolega chybí, dejte mi prosím vědet).

Dnes mám pro vás dvě zprávy:

   V sobotu 16.12. se uspořádáme celodenní foto workshop v Praze zaměřený na focení předmětů v interiéru (máme nový fotostan), kam jste srdečně zváni. Mimopražským zaplatíme nocleh, ať nejsou znevýhodněni. Pokud o uvažujete o účasti, napište se prosím k termínu 16.9. sem: https://doodle.com/poll/7kmy5ctzibni7u6p ať víme, kolik nás bude. Momentálně přemýšlíme nad tím, co fotit - po vzoru francouzské Wiki bychom mohli fotit jídlo nebo třeba nějaké přírodniny etc. Cokoli, na co se nevztahují autorská práva. Napadá vás něco? Sem s tím! Také hledáme lektora. Pokud máte tipy, nebo si na vedení kurzu sami troufáte (může vás být i víc), dejte mi prosím vědět.
   Dále 27.11. končí naše foto soutěž Czech Wiki Science Competition 2017 (https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Czech_Wiki_Science_Competition_2017_in_the_Czech_Republic). Pokud máte nějaké fotky z oblasti vědy (soutěžní kategorie jsou opravdu široké), určitě se zúčastněte. Nejlepší fotky odměníme (zřejmě nějakými fotovouchery) na Wikikonferenci 2.12. Budeme rádi, když o soutěži řekněte svým známým nebo ji budete jakkoli šířit.


Díky, zdraví vás Kuba

Jakub Holzer projektový manažer pro multimédia jakub.holzer@wikimedia.cz +420 728 891 602

Wikimedia Česká republika


Wikifotografové v databázi: Akron Atilla Atriplexmedia BenS BilaVrana Blahma dakur DavidSchuller fat frettie gampe gotyna Hadonos HanaKasparikova Horst cheva chmee2 jagro jakubac2517 jan.kamenicek JanPolak Jedudedek JiriGaluska JiriMatejicek JirkaDl Jirmina Jirrka jklamo johule juandev kankovaa Kesule krvesaj limojoe Midonek packa palickap Pastorius Petr1888 PetraPejsova podzemnik Rigel Richenza sandwort Stribrohorak svajcr TomasMerta vejr vildungova Vojtech.dostal walter_klosse YjM

--Jakub Holzer (WMCZ) (diskuse) 24. 11. 2017, 13:50 (CET)Odpovědět