Diskuse s wikipedistou:KaroH

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte, díky moc za hroznýšovce. Fotky vypadají výborně, tak jen prosím, až se tu více rozkoukáte, nahravejte je raději do sdílené databáze Commons, aby je mohli snadno použít i na jiných jazykových mutacích. Přeji mnoho příjemných zkušeností s Wikipedií --che 01:44, 16. 3. 2006 (UTC)

Jo, uz tam sou, jen este prijdu na to jak to predelat v clanku a je to :) --karoH 11:57, 16. 3. 2006 (UTC)

Zdravím[editovat zdroj]

Za commons se přimlouvám, pokud byste potřeboval poradit, ozvěte se... Jinak provedl jsem ve vašem článku hroznýšovec duhový některé úpravy, zejména: 1) dal jsem tam lepší taxobox a jeden z obrázků šoupnul do něj 2) příbuzné druhy jsem přešoupnul do pahýlu nového článku hroznýšovec, abych se přiblížil obvyklé struktuře zdejších "druhových článků". Těším se na další spolupráci. Cinik 06:00, 16. 3. 2006 (UTC)

V poradku, upravam se nebranim, nejsem rozhodne dokonalej ani vsevedouci ;) --karoH 11:57, 16. 3. 2006 (UTC)


Dobrý den, na první článek je váš hroznýšovec opravdu pěkný. To že se po něm ještě přehnali další a trochu ho předělali je normální, jen se podívejte co změnili a příště už jim nedáte tolik šancí ke změnám ;). Jinak pokud byste se chtěl hadům a jiným terarijním zvířatům věnovat víc, velmi to uvítáme. Kapitolky o chovu jsou fajn, i když my hlavně toužíme po té charakteristice druhu. Ale patří sem obojí a zatím tu žádného takového odborníka nemáme. No a chtěla jsem vás upozornit na stránky projektu a co nevidím, už tam jste připsán, to je báječný. Jo a moc pěkné fotky. Těším se na další spolupráci. --Karakal 07:23, 16. 3. 2006 (UTC)

Jinak nebude vam vsem vadit kdyz si budete tykat? Sem na to na internetu docela zvykly (a taky se necejtim byt nak moc starej ;) ) Diky za pochvaleni fotek, to ze sem jiz pripsan tak za to muze Egg, ktery se me ve 3 v noci ujal jako prvni a trosku mi pomohl (timto zdravim a jeste jednou dekuji :) ). Zkusim casem tento clanek jeste rozsirit, pripadne pridat clanky dalsi o dalsich (asi predevsim) hadech... --karoH 11:57, 16. 3. 2006 (UTC)

Zdravím[editovat zdroj]

Dovolil jsem si (minimálně prozatím) odstranit dva z vašich obrázků, aby článek nebyl obrázky přecpán a aby bylo možné tam dát i další poddruh. Na druhé straně jsem obrázky na commons seřadil v galerii na commons, na kterou je odkaz dole v článku, takže kdo si bude chtít prohlédnout i ty z článku odstraněné obrázky (a případné další), bude mít možnost. Doufám, že toto řešení vyhovuje. (pokud se článek rozšíří, určitě snese i další obrázky). Cinik 07:53, 17. 3. 2006 (UTC)

Jj, jasne, sice maurusaci nejsou tak hezci, ale v poho :)) Jo btw to tykani by neslo? ;) --karoH 09:47, 17. 3. 2006 (UTC)
Šlo, není to problém, já si jen pomalu zvykám, že někomu tykám... :o)Jinak netvrdím, že maurusáci jsou stejně hezcí, zastávám ale názor, že článek by měl obsahovat reprez. obrázky, kdy by byly reprezentovány různé poddruhy. Celá galerie, to už je něco jiného, tam už zastoupení jednotlivých obrázků může více určovat vkus (takže klidně 1 maurus od každého + 20 od nejhezčího, pokud budou uspořádáni u sebe) :o). Cinik 10:53, 21. 3. 2006 (UTC)

Hroznýš[editovat zdroj]

Měl jsem na to, že česká literatura většinou rozlišuje rod hroznýš (Boa) a hroznýšovec (Epicrates), maximálně, že o některých příslušnících rodu Epicrates mluví jako hroznýších (např. hroznýš kubánský jsem už někde viděl, i když nevím, jak je to běžný výraz.) Každopádně ale nerozumím redirektu hroznýš -> hroznýšovec, hroznýšovec královský jsem nikdy nikde neviděl. Osobně bych byl pro důsledné upřednostňování hroznýšovce u rodu Epicrates a redirekt z hroznýšovce bych zrušil. Nechal bych pouze redirek z hroznýše kubánského na článek hroznýšovec kubánský a až vznikne článek hroznýš, tak tam skutečnost o občasném používání jména pro někt. hroznýšovce zmínit. Nebo je hroznýš kubánský natolik upřednostňován, že musí být havní článek? (Rád bych, aby tu v tom nevládl zbytečně velký binec. I když vím binci se v jakékoliv taxonomii nikdy nevyhneme... :o) ) Cinik 11:18, 21. 3. 2006 (UTC)

No, ja tomu nejak moc nerozumim, my herpetologove se orientujeme podle latinskych nazvu ;) ale casteji vidam hroznysovec duhovy a hroznys kubansky, ikdyz oboji je Epicrates. V sobotu jsem byl v Zoo a zrovna jsem na oba koukal, toho hroznyse kubanskeho sem si i zapsal pac sem o nem chtel napsat clanek. Ale u obojich sem videl na netu i opacne nazvy - hroznys duhovy i hroznysovec kubansky. Tak se v tom nekdo vyznejte :) Ale pokud mas nekde nejakou "vedeckou" stranku kde to je primo receno ze kazdy je neco jinyho, rad to predelam :) --karoH 23:05, 21. 3. 2006 (UTC)

Polička (pivo)[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Polička (pivo), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Horst 14:34, 12. 5. 2007 (UTC)