Diskuse s wikipedistou:Juandev/pracovní

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Docela se mi líbí ta změna na vyřazování článků z nominace nebo možnost snadno vyřadit článek z nejlepších. Na druhou stranu, současné minimum čtrnácti dnů primární diskuze považuji za dostatečné. Taky jsem proti automatickému předávání k hlasování po uplynutí lhůty. Podle mě by tady stačilo, aby jej mohl téměř kdokoli předat k novému hlasování, pokud se bude domnívat, že článek již aktuální standardy nesplňuje. --Reaperman 15:14, 20. 2. 2007 (UTC) -zkopírováno z Pod lípou (návrhy)--Juan de Vojníkov 15:24, 20. 2. 2007 (UTC)

No ale ona současná minimální doba je doproručená a jsou to 3 týdny na tom se vpodstatě nic nemění. Já to v návrhu jen pevně stanovuji.
V tom druhém bodu s tebou nemůžu souhlasit. To podle mě nikdo nebude dělat, protože kdo by se s tím zdržoval. V tomto smyslu by měl být nástroj, který nutí někoho něco dělat. Obecně si myslím, že v tomto směru je tendence k lenošení a nic by tvůj návrh de facto neřešil. Jako doba může být i delší.--Juan de Vojníkov 15:28, 20. 2. 2007 (UTC)
Tři týdny tam sice jsou, ale na kompletní diskuzi před hlasováním (tedy včetně finální diskuze). V druhém bodě mi jde o to, že za současného stavu počtu nejlepších článků to může docela dobře fungovat. Fungovat to může i při dvojnásobném počtu článků, ale co až jich třeba bude padesát (což není úplně nereálné)? Pak už se bude jenom hlasovat o tom zda článek má zůstat nejlepší. Pak bude v hlasování něco po celej rok, často i několik najednou. Pak už lidi začnou ztrácet orientaci o čem hlasují a buď nebudou hlasovat vůbec nebo budou hlasovat aniž by si článek pořádně prošli nebo budou hlasovat, článek si pořádně projdou, budou o něm diskutovat a nebudou už mít tolik času věnovat se zbytku Wiki. A s tou leností, to je všeobecný problém, ale věřím, že se vždycky někdo najde, kdo by to udělal. Stačí, že bude vědět, že je něco takovýho možný. To v současnosti chybí. --Reaperman 15:43, 20. 2. 2007 (UTC)
Más v mnohém pravdu. Pokud by to s tím novým hlasováním bylo účelnější, tak by se to taky mělo zapracovat do pravidel.--Juan de Vojníkov 16:15, 20. 2. 2007 (UTC)

A ještě mě napadlo, nebylo by lepší, kdyby se na tu stránku vkládal jen odkaz na diskuzi? Takhle ta stránka bývá poměrně nepřehledná. --Reaperman 18:36, 20. 2. 2007 (UTC)

Nic ve zlém, ale obnovovat hlasování každý rok by v případě většího počtu článků vedlo k přemíře hlasování a zmatku. Jak se s takovou věcí vypořádat? Spíš vyřazení z nejlepších článků vidím na základě diskuze a koncenzu určitého množství wikipedistů. Už se sem zavádí moc státu. --Aktron (d|p) 18:39, 20. 2. 2007 (UTC)

  1. Hlasování klidně, ale ne automatické – pouze, pokud by ho někdo odůvodnil, jako třeba „zjistilo se, že část článku je copyvio, většina obrázků byla také smazána a autor nereaguje na výzvy...“ Pokud by s článkem problémy nebyly, tak by se nemuselo vůbec hlasovat.
  2. By mě zajímalo, jak se rozhodne po hlasování, zda článek bude patřit mezi dobré nebo nejlepší - poměr hlasů? Nebo něco jiného? Petr K. 14:52, 23. 2. 2007 (UTC)

ad 1) takovou situaci si nedovedu představit ad 2) u článků, o kterých by se hlasovalo poprvé: 3/4 pro - článek se stává nejlepším, jinak bez přidělení "význanosti". Hlasování o nejlepším článku 3/4 zůstavá nejlepším, jinak je přeřazen do dobrých článků.--Juan de Vojníkov 15:02, 23. 2. 2007 (UTC)

Co bodování?[editovat zdroj]

Líbí se mi myšlenka časových cyklů a nutnosti titul "obhajovat", ale je to celé moc komplikované. Nešlo by to nějak zjednodušit, při zachování těch principů?

Napadla mě ještě zcela jiná varianta, místo hlasování "pro" a "proti" zařazení by hlasující dávali počet bodů, třeba mezi 0 a 10, a o zařazení do kategorií nejlepší články a dobré články by rozhodoval průměr. (Pokud bychom to chtěli zkomplikovat, šlo by použít ještě nějaká zdokonalení osvědčená v různých uměleckých a sportovních bodováních, třeba vyloučení nejhoršího a nejlepšího hodnocení.). --ŠJů 08:15, 1. 3. 2007 (UTC)

No to je taky možnost.--Juan de Vojníkov 10:02, 1. 3. 2007 (UTC)

Na en to tak mají[editovat zdroj]

Ještě je tu možnost okopírovat současný systém hodnocení z en a modifikovat si ho. Na to tu nemáme asi dostatek ochotných lidí, kteří by se na to vrhli.--Juan de Vojníkov 10:02, 1. 3. 2007 (UTC)