Diskuse s wikipedistou:Jonnyq

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Horst v tématu „Přesun

--Dezidor 01:24, 9. 8. 2007 (UTC)

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení.--Horst 15:58, 9. 8. 2007 (UTC)

imagevia[editovat zdroj]

Dobry den, sice u log Soubor:120px-Adventureone.jpg, Soubor:Natgeochannel wild.jpg, Soubor:Nat geo adventure.jpg a Soubor:Natgeochannel.jpg uvadite, ze jste jejich autorem a ze je uvolnujete jako volne dilo, ale ja mam silne pochybnosti, ze jste autor log pro NG a ze jste kompetentni je uvolnit jako volna dila, pokud se mylim poslete potvrzeni na WP:OTRS --Vrba 01:17, 12. 8. 2007 (UTC)

Wiki formát[editovat zdroj]

Používejte prosím raději místo html tagů wiki formát. Například seznamy se zde nevytvářejí tagy ul a li, ale hvzdičkou na začátku řádky. Tabulky se nevytcářejí tagy table tr a td, ale pomocí složených závorek z znaku |. Tuřný text se tvoří trojicí apostrofů. A tak dále. Zkuste si při editování zpáčknout odkaz na pomoc při editování, naleznete tam odkazy na strany s nápovědou.

Vzhled a styl[editovat zdroj]

Prozkouejte prosím také nápovědu wikipedie:vzhled a styl a wikipedie:NPOV. Reklamně oslavný styl, jaký byl původně použit třeba v článku National Geographic Channel je pro encyklopedii nevhodný.

Neberte proím výše uvedené připomínky jako peskování, ale jako rady, které ušetří námahu všem, kteří společně tvoří tuto encyklopedii. --Postrach 07:25, 12. 8. 2007 (UTC)

Licence obrázku[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Koroner 09:58, 20. 8. 2007 (UTC)

Formátování článků[editovat zdroj]

Dobrý den. Děkuji za Vaše přispívání do Wikipedie. Mám pro Vás ale pár připomínek ohledně formátování článků:

  • Nadpisy používejte vždy od druhé úrovně (2 rovnítka) a podle potřeby snižujte úroveň (podnadpis 3 rovnítka …).
  • Dávejte nadpisům přednost před používáním HTML tagu <b> či wikiznačky '''
  • Odstavce nedělejte pomocí HTML tagu <br> ale jedním prázdným řádkem (tzn. 2 krát Enter za sebou).
  • Pokud nerozumíte syntaxy wikitabulek, tak se většinou najde někdo, kdo je do wikiformátu převede (třeba já).
  • Ve shrnutí u editace sekcí se automaticky doplňuje "/* Název sekce */", což není ve většině případů postačující a je vhodné to doplnit ještě o informaci, jaké změny jste v dané sekci provedl.

V praxi si to můžete prohlédnout na úpravě článku Kabel Plus (vizte porovnávání s předchozí verzi).

Pokud máte či budete mít nějaké dotazy, nebojte se mě zeptat. Děkuji. --Jiří Janoušek (δ|#) 23:47, 31. 8. 2007 (UTC)

Přesun[editovat zdroj]

Přesouvání se neděje kopírováním, více v Wikipedie:Slučování a přesun stránek#Přejmenování (přesun)--Horst (diskuse) 29. 8. 2017, 13:21 (CEST)Odpovědět