Diskuse s wikipedistou:Jirickarejcka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

[[Soubor:Příklad.jpg vstupuji tedy na půdu polemik, diskuzí a snad i vstřícných hlasů k prožitkům našeho světa, jeho tajemných hlubin i vesmírných meziprostorů v nás samotných... JSME, jsme dáni na tuto zem, jsme sem zrozeni, a náš život se naplní splníme-li úkoly, které nám byly svěřeny naším vědomím.... Jsme andělé i meziandělé, tj, ti kteří ještě nedošli poznání. Chtělo by se říci i ďáblové, ale já odporuji: jsou to pouze zbloudilci, kteří jdou křivou cestou.Snad i oni prohlédnou. Takže závěrem: buďte vítáni, kdo si máte o tom všem co se mnou povídat. Třeba i verši.... ]] ....Soubor:Kurzíva...učení; celý svět je jedno učení; učení je život; poznávání je život; život je tvoření; Sama příroda nám dala podněty, abych se v ní probírali a objevovali množiny přeměn jak je vytváří svými zákonitostmi. Nevzdávejme své sebevzdělávání, zatracovali bychom svůj život......'

' Ještě jsem moc nepokročila při hledání této cesty: přešlapuji a nevím kudy vstoupit do diskuze. Tak se mi nedaří nasměrovat se k názorům druhým. Mám to pokládat, že ještě stále jsem na cestě učení...


...čas, který vstupuje do konání rozkrojuje činy na dokonané a nedokonané. Je pouze na nás budeme -li pokračovat v činnosti dokud dílo nedokončíme napříč času, který nás svazuje.
Odtud naše náladovost, ne jeho rozmar.

Poslechneme-li čas začneme stárnout a nikdy již nic nedokončíme....

Jsou úvahy prosté ženské nesmysl?Jsou tláskáním do větru její vnitřní pocity o duši a její hledání podstaty duše? Možná se nevyjadřuji až tak odborně jak by se čekalo, ale chci opravdu rozmlouvat o pochodech myšlenek napříč lidskému konání. Ještě jsem nenašla až tak způsob cesty, přesto hledám... Samota otevřela obzory, které připomínají hlubokou noc, kde se rodí svítání. A tak chci dojít k tomu světlu. Je to špatné?

...a tímto vklouzávám do nové polemiky, polemiky lidského hříchu a božích slov v otázce lidských skutků: přivedly mne k tomu jisté brožurky od Witnesse Lee a Wachtmana Lee: pokus o sloučení moudra křesťanství v podtextu Čínských nauk. Člověk nemá žít v spletitosti nauk jako takových, ale obrácen ke Kristu, který na sebe vzal vinu lidstva jako takového má vycházet ze Života uvnitř sebe, aby nehřešil vůči svému svědomí. Zdálo by se to zavánět satanismem, kdyby člověk maje v sobě dobro unesl i zlo, naopak už nevím v tuto chvíli odpověď, musím po ní pátrat. Sama používám dobra proti zlu mi nastavenému. Za facku z hladu podám hladovějícímu chleba. Za facka je závist krajíce, který mu schází. Ale je v člověku zlo vědomé? Nebylo to ono satanovo, které dalo vypučet násilí proti lidstvu?--jiřičkarejčka2 1. 11. 2008, 06:52 (UTC)