Diskuse s wikipedistou:Claricia

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přeji Vám pěkný den! Je potěšitelné vidět na Wikipedii někoho známého a už se těším na Vaše příspěvky. :-) -- --Saltzmann 12. 9. 2009, 11:22 (UTC)

Děkuji za přivítání, jsem ráda, že vidím známou "tvář". Uvidíme, jak mi to půjde. :o) --Claricia 12. 9. 2009, 11:26 (UTC)
Z toho strach nemám. ;-) Já tady spíše fušuji do historie... --Saltzmann 12. 9. 2009, 11:29 (UTC)

Ke katastrům[editovat zdroj]

Hezký večer, kolegyně. V případě článku Moravský zemský archiv v Brně jste chybně uvedla katastrální příslušnost nové budovy. Ta totiž nestojí na parcelách v k. ú. Bohunice, nýbrž na parcele č. 1681/55 v k. ú. Starý Lískovec. Možná Vás spletla autobusová zastávka "Nemocnice Bohunice". I ta však má poněkud zavádějící název, jelikož stojí před novým křídlem fakultní nemocnice, které (až na velice malou jihovýchodní část) stojí, stejně jako zastávka samotná, taktéž v k. ú. Starý Lískovec. Předpokládá, že té nemocnici se říká "nemocnice Bohunice" z toho důvodu, že její jádro leží v k. ú. Bohunice. Mimochodem blízké obchodní centrum Campus Square je podél podjezdu, který ho půlí, rozděleno mezi k. ú. Bohunice a Starý Lískovec. Pro změnu univerzitní areál, který s nemocnicí sousedí, se zase nachází v k. ú. Bohunice a hranice vede po plotě, který tento areál odděluje od areálu nemocnice. Tož takhle komplikované to zde je :-) Kdyžtak se příště mrkněte do internetových katastrálních map. S pozdravem kolega --Kirk (diskuse) 3. 3. 2012, 23:21 (UTC)