Diskuse s wikipedistou:Albert D.

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím,
jen bych rád upozornil, že portál slouží jako největší tématický rozcestník, viz Kategorie:Wikiportály. Je to stránka, kde se má nacházet větší množství článků a pro začátek by bylo nejlepší udělat alespoň několik desítek článků s tématem Metody laboratorního a terénního biologického výzkumu, než se pouštět do portálu. Hlavně bych prosil za vytvoření článku Metody laboratorního a terénního biologického výzkumu samotného. S nabývajícím počtem článků týkajících se tématu můžete přistoupit k vytvoření portálu. Portál ale sám o sobě nemá primární informační charakter. Díky za pochopení. --Alaiche /alɛʃ/ 22:58, 5. 3. 2007 (UTC)

P.S. Vhodné by také bylo pro portál zvolit co nejkratší a nejvýstižnější název. Současný je přeci jenom delší než je zvykem. Principiálně to nevadí, ale jestli existuje kratší synonymum, je radno k němu přistoupit. Navrhoval bych např. jen Metody biologického výzkumu (mám za to, že terénní a laboratorní jsou obecně dvě jediné možnosti výzkumu)... bylo by také fajn se zamyslet nad vytvořením portálu biologie (jste-li biolog) jako takového, který wikipedii chybí. Ještě jednou díky za pochopení. --Alaiche /alɛʃ/ 23:05, 5. 3. 2007 (UTC)

Šlo by umístit na wikipedii cosi jako návody k metodám biologického výzkumu, nebo jsou k tomuto
účelu výhradně wikiknihy?--Albert D. 13:16, 6. 3. 2007 (UTC)

Mají-li tyto návody encyklopedický charakter (tedy informují-li o tom, jak obyčejně probíhají takové metody, k čemu se používají, jaké výsledky mají, kdo ze známých biologů je např. používá, v jakých zemích se používají), pak je možné je umístit na wikipedii. Ale jestliže se jedná čistě o popis metody, tedy o návody, pak by opravdu lepším umístěním byly wikiknihy. Nicméně to nebrání vytvořit článek s podobnou tématikou encyklopedického charakteru na wikipedii. Na portál je však trošku brzy. --Alaiche /alɛʃ/ 18:57, 6. 3. 2007 (UTC)

A co mám udělat s tím portálem?--Albert D. 11:16, 7. 3. 2007 (UTC)

Jestli jej nechcete v nejbližších několika dnech zpracovat do podoby plnohodnotného portálu (viz výše) pak stačí do hlavičky vložit šablonu {{smazat|důvod}}. Do důvodu napište, že s podobnou tématiku vložíte na wikisource, popř. do článku na wikipedii a hlavně, že jste jediný autor portálu. Portál pak smaže správce. Kdykoli pak v budoucnu budete mít dostatek článků pro vytvoření portálu, vytvořte jej znovu (snad jen s kratším názvem ;-) A kdykoli byste měl nějaký dotaz, obraťte se na moji diskuzní stránku.
Díky a přeji hodně štěstí v další tvorbě! --Alaiche /alɛʃ/ 20:02, 7. 3. 2007 (UTC)

Články se nepodepisují[editovat zdroj]

Dovolil jsem si u článku Metody laboratorního a terénního biologického výzkumu smazat váš podpis, příspěvky se nepodepisují, článek nepatří jednomu autorovi, může jej upravovat kdokoli. Nejde o osbní útok či něco podobného. --Myšák (d|p) 16:52, 8. 3. 2007 (UTC)

Opět portál[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Portál:Metody laboratorního a terénního biologického výzkumu. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Aktron (d|p) 21:04, 13. 3. 2007 (UTC)

Entomologie[editovat zdroj]

Zdravím, koukal jsem, že tady docela bojuješ se zachováním svých článků a portálů. Je fakt, že to sem v této podobě nepatří. myslím ale, že by ses s tím mohl uplatnit na Wikiknihách (hlavní strana), nebo založit kurs entomologie na Wikiverzitě (hlavní stránky). Zdraví --Juan de Vojníkov 16:44, 25. 10. 2007 (UTC)

Rozhodně pokud to nebudou chtít ani tady ani na Wikiknihách, tak mi si to na Wikiverzitě vezmem. Jen se mi nelíbí, že ty metody líčíš tak drasticky, když to není pravda.--Juan de Vojníkov 16:46, 25. 10. 2007 (UTC)