Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:85.71.176.134

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ideologie u v infoboxech stran[editovat zdroj]

Dobrý den, do parametru ideologie v infoboxech pol. subjektů nelze vkládat kritiku a uvádět ji za (vlastní) ideologii strany, pokud daná ideologie není všeobecně přijímaným faktem, podloženým např. politologickou literaturou. Z hlediska populismu by Wikipedie mohla tento termín uvést u všech stran, bez výjimky, vždy se najdou kritici, kteří toto slovo vysloví – od ČSSD počínaje a ODS konče.
Nicméně pokud se jedná o relevantní kritiku, tak v článku může být uvedena v příslušné sekci, ale pozor u kritických (negativních) informací, je vždy dobré dodržovat: WP:Věrohodné zdroje, WP:NPOV, WP:VSVS (uvádět přesně kdo to řekl, případně kdo to zveřejnil: Jan Keller uvedl, že…; Lidovky.cz zveřejnily,že… atd.). Faktem zůstává, že Britské listy a Parlamentní listy jsou v podstatě politickým bulvárem. Zdraví.--Kacir 16. 10. 2013, 23:12 (UTC)

Dobrý den, na rozdíl od pro liberálně-konzervativním lidovkám nebo Mafře bych upřednostňovat ideologicky nezávisle zpravodajské kanály. Například Prager Zeitung. [1]
Pokud dohledáte pouze novinové zdroje kritiků, tedy zjevně POV zatížené zdroje, pak takovou informaci nelze vkládat do parametru ideologie strany (to bychom mohli dopsat ke všem), ale jak jsem napsal výše, taková informace patří – dobře formulovaná a zdrojovan, do sekce Kritika.--Kacir 17. 10. 2013, 16:21 (UTC)

Budovatelská píseň[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Budovatelská píseň. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jvs 19. 1. 2014, 18:32 (UTC)