Diskuse s wikipedistou:188.175.181.162

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Roh (biologie)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za oznámení chyb. Jelenovití lichokopytníci je jasný nesmysl. U nosorožíků se jedná o rohovitý výrůstek na hlavě a ne o výrůstek lebeční kosti, takže velká nepřesnost. V těchto intencích opraveno.

Využijte svých znalostí a vstupte do naších řad. Opravujte chyby, rozšiřujte stávající nebo editujte nové články o předmětu Vašeho zájmu. S pozdravem Pelát 16. 1. 2012, 19:37 (UTC)

Tak jo, zkusil jsem ještě opravit kormorána velkého, když už jsem tam na tu chybu narazil. Ale nechápu moc ten systém, jak to funguje - kdybych měl pořád nějaká hesla opravovat, tak bych nedělal nic jiného :-) (Jsem na opravování zvyklý z dob, kdy jsem si přivydělával odbornými korekturami v časopise.) To se o tu Wiki opravdu stará jen sem tam někdo, jak má zrovna čas, ve svém volném čase? P. Netušil, t. č. neregistrovaný :-)

Dobrý den, systém funguje takto: Každý gramotný, ať již odborník nebo vtipálek, si do Wikipedie může napsat cokoliv. Denně se zde objeví okolo sta editací nových článků a nepočítaně oprav nebo rozšíření již hotových článků i z těch nejspecializovanějších oblastí. Na druhé straně je zde přes dvacet dobrovolníků, tzv. správců, kteří ve svém volném čase bez nároků na cokoliv, se snaží zabránit hlavně zřetelnému vandalismu, porušování autorských práv u textů i fotografii a řešit spory mezi editory. Dobrovolníků na odborné posuzování v tak rozličných odvětvích zde mnoho není, spíš se najdou korektoři na pravopis a styl. Na každé stránce, i na této co právě čtete, je dole odkaz nazvaný "Vyloučení odpovědnosti". Česká wikipedie již má téměř 220 000 článků.
Nenechte se výše napsaným znechutit. Na stránce vlevo, pod ukousnutým glóbem, si nejprve otevřete "Nápovědu" a v ní prostudujte odstavec "Editace". Postupně se pak dejte do korektur hotových a tvorby nových stránek. Odborníků s volným časem a s chutí udělat něco pro druhé, jen pro své vnitřní uspokojení, mnoho není.
P. S. Při opravě článku, před uložením změn, stručně zapište co jste opravil do okna "Shrnutí editace", toto se pak objeví v historií článku. U nového článku napište Nový nebo jen N. Do "Diskuse" v článku se píše málo, běžně jen v případě, chcete-li vyvolat diskusi k článku; to při opravě běžných chyb není zapotřebí. S pozdravem Pelát 17. 1. 2012, 21:07 (UTC)