Diskuse ke kategorii:Stavebnické vybavení

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tato kategorie je nesmyslná. Míchá dohromady věci dohromady jen zdánlivě související (například Dokumentace pro stavební povolení je těžko součástí vybavení stavby), navíc pod názvem který se nikde nepoužívá (je výsledkem vlastního výzkumu [1] ?). Řešením by asi bylo rozdělit tuto kategorii na například Stavební nářadí, Zařízení staveniště, Stavební dokumentace. Rozhodně jsem proti vymýšlet nová slovní spojení i v názvech kategorií. --Tlusťa 19:52, 8. 12. 2007 (UTC)

Při troše znalosti základů českého jazyka je zřejmé, že stavebnické vybavení není vybavení stavby, ale vybavení stavebníka. Tedy věci, které nejsou součástí stavby ani stavebním materiálem, ale stavebník je potřebuje k činnosti. Vytvoření této kategorie bylo samozřejmě prvním krokem k roztřídění obsahu kategorie Stavebnictví, kde byly původně smíchány různé stavební technologie, profese, nářadí, dokumenty, stavby a jejich části atd. Až bude tato kategorie plnější, tak samozřejmě bude na místě rozdělit její obsah dále třeba tak, jak zde navrhl Tlusťa (jen si nejsem jistý, jestli bude jednoduché rozlišit zařízení staveniště od stavebního nářadí). Namísto kverulantství založeného na mylném chápání významu běžného slova bych spíše doporučoval pustit se do třídění obsahu těch kategorií, které jsou na tom podstatně hůře než tato. --ŠJů 01:00, 9. 12. 2007 (UTC)
Ostatně tato kategorie už je tady více než rok a zdá se, že nevadila nikomu z těch, koho opravdu zajímají články z oblasti stavebnictví. --ŠJů 01:02, 9. 12. 2007 (UTC)
A proč místo hloupé ironie se tedy nezamyslet nad tím, proč má zavádějící a nikde nepoužívaný název? Proč se tedy prostě nejmenuje vybavení stavebníka (a když už tento slovosled, tak tedy stavebníkovo vybavení) ? To, že je rok něco špatně, je argument na nic. --Tlusťa 09:05, 9. 12. 2007 (UTC)