Diskuse ke kategorii:Smyslové orgány

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navrhuju tady udělat nejen ucho, které už tu je, ale i kategorie k ostatním smyslovým orgánům. A obsah kategorie:oftalmologie přesunout na kategorie:oko. Je někdo proti? --Vojtech.dostal 30. 7. 2008, 16:11 (UTC)

Souhlasím s návrhy vytvořit kateg. u smyslových orgánů (analyzátorů), ale jsem proti přesunutí některých článků z kateg. Oftalmologie do kat. Oko, konkrétně minimálně u onemocnění a poruch. Kat. Oftalmologie by byla jinak smazána, přitom má opodstatnění, jako subkateg. Lékařství, kde jsou (mají být) všechny lékařské obory. --Kacir 30. 7. 2008, 16:27 (UTC)
Co tedy strkat do oftalmologie? Pouze oční choroby? --Vojtech.dostal 30. 7. 2008, 17:03 (UTC)
Myslím si, že některé články mohou mít odkaz na obě dvě kategorie. Rozhodně do oftalmologie (oboru zabývajícího se onemocněními oka) v užším slova smyslu patří všechny články kromě těchto: komorová voda, rodopsin, složené oko, sítnice, čočka (oko). Tedy je možné odkázat články i do kateg. Oko články např. astigmatismus, dalekozrakost, nitrooční tlak, dioptrie atd. --Kacir 30. 7. 2008, 17:44 (UTC)

Slovu oftalmologie nikdo nerozumí, já doteď nevěděl, že zahrnuje jen oční nemoci. Co přejmenovat kategorie:oftalmologie na kategorie:nemoci oka a zbývající věci přesunout do kategorie:oko ?

Rozhodně nevytvářet kategorii Nemoci oka! Oftalmologie má český ekvivalent Oční lékařství, tak je možné kateg. přejmenovat. Máme zde již např. kategorie Nefrologie, Kardiologie, Hematologie, taky je nebudeme přesouvat na kategorie Nemoci srdce, ledvin, krve... --Kacir 31. 7. 2008, 11:49 (UTC)
OK, i když upřímně řečeno bych přejmenoval i tyhle ostatní kategorie. Provedu rekat těch věcí, co nesouvisí s očním lékařstvím, do kategorie:oko --Vojtech.dostal 31. 7. 2008, 12:09 (UTC)