Diskuse ke kategorii:Politické strany v Československu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zařazení kategorií [[Kategorie:České politické strany]] a [[Kategorie:Slovenské politické strany]] do této považuji za chybné. Pokud nějaká strana existovala v Československu i v Česku (Slovensku), pak má být zařazena v těchto kategoriích a ne tyto kategorie zde. Prostě jde o jiný stát. --Tlusťa 22:10, 7. 4. 2007 (UTC)

Neni duvod do teto kat radit kat ceske a slovenske pol. strany. Pokud byla nejaka strana v ceskoslovensku a nasledne i v Cechach patri do obou kategorii, takto se ocita ODS v kategorii Ceskoslovenskych pol. stran. a tam nema co delat. --Vrba 22:11, 7. 4. 2007 (UTC)

České a slovenské politické strany existovaly už za Rakousko-Uherska, český a slovenský stát vznikly federalizací od 1. ledna 1969 a dnešní samostatné státy jsou z právního hlediska pokračováním států založených za federace.
Krom toho v diskusích a shrnutích editace je zřejmý omyl revertora: zařazení je provedeno tak, aby politické strany v Československu bylo možné najít (a to v kategorii pojmenované tak, že to čtenáře nemůže uvést v omyl) pod českými politickými stranami i pod slovenskými politickými stranami, nikoliv tak, aby politické strany samostatné České republiky bylo možno najít pod politickými stranami v Československu. --ŠJů 23:15, 7. 4. 2007 (UTC)

Asi tomu nerozumím. Kategorie:České politické strany obsahuje Kategorie:Politické strany v Československu přesto jsou obě v Kategorie:Politické strany podle státu. Takže buď je ta kategorizace podle státních útvarů, nebo podle národnostního hlediska. Takhle se to míchá dohromady, což dle mého špatně. --Tlusťa 23:40, 7. 4. 2007 (UTC)