Diskuse ke kategorii:Politici

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jednomu nerozumím. Tak např pod K je Václav Klaus podle příjmení, a také Klement Gottwald podle jména. Čím se to řídí - to mi není jasné. -- -jkb- 15:17, 14. 11. 2004 (UTC)

Viz Wikipedie:Používání kategorií#Nastavení klíčů pro řazení. Gottwald (a jiní podobní) jsou prostě dosud neopravené chyby.

Dodatek. Zjišťuji nyní navíc, že existuje i Seznam politiků, očividně dělaný ručně. Obávám se že to nebude nikdy fungovat, protože to ručně nikdo zanášet nebude (i když zde to je výlučně podle příjmení). Zde by měl mít někdo nápad ku sjednocení.

Na en: mají kategorii "Seznamy, které by měly být kategoriemi", bude-li třeba, můžeme ji taky zavést :-) Už se to myslím probíralo někde jinde: ano, seznamy vyžadují (a většinou nedostávají ruční údržbu), proto byly právě zavedeny automatizované kategorie, ale zase můžou přinášet jinou přidanou hodnotu; pokud ne, pak je opravdu možné nanést otázku, slouží-li něčemu a není lepší je smazat. Tady mi to ještě nepřijde tak nutné, i když nějaký úvod "seznam je ruční a nemusí být vyčerpávající, podívejte se do kategorie" by jistě ničemu neuškodil. --Malýčtenář 09:33, 15. 11. 2004 (UTC)